نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, مهتابfa_IR
dc.contributor.authorمحبوبی صوفیانی, نصراللهfa_IR
dc.contributor.authorفرهادیان, امیدوارfa_IR
dc.contributor.authorملک پوری, پدارمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:26:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:26:17Z
dc.date.available1399-07-09T12:26:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:26:17Z
dc.date.issued2018-04-21en_US
dc.date.issued1397-02-01fa_IR
dc.date.submitted2017-04-29en_US
dc.date.submitted1396-02-09fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, مهتاب, محبوبی صوفیانی, نصرالله, فرهادیان, امیدوار, ملک پوری, پدارم. (1397). تأثیر سازگاری‌های دمایی مختلف بر میزان متابولیسم ماهی نازک (Chondrostoma regium). مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران), 31(1), 109-121.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2614
dc.identifier.issn2383-2622
dc.identifier.urihttp://animal.ijbio.ir/article_1265.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422017
dc.description.abstractمیزان متابولیسم کل بدن بعنوان شاخص فرآیندهای فیزیولوژیکی تحت تأثیر عوامل زیستی و غیرزیستی قرار دارد. در مطالعه حاضر، پس از تعیین آستانه تحمل دمایی (C˚ 7/31-9/1)، تأثیر تیمار‌های مختلف دمایی بر ظرفیت متابولیکی ماهی نازک (Chondrostoma regium) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، 56 قطعه ماهی نازک ( g35/1 ± 77/20) در معرض تیمار کاهش آنی دما (C˚ 5/4-5/3)، تیمار کاهش دما (C˚ 5/6-5/5) بمدت 24 ساعت، تیمار کاهش دما (C˚ 5/6-5/5) بمدت یک هفته، تیمار افزایش آنی دما (C˚ 31-30)، تیمار افزایش دما (C˚ 30-29) بمدت 24 ساعت، تیمار افزایش دما (C˚ 29-28) بمدت یک هفته و تیمار شاهد (C˚ 23-22) قرار گرفتند. میزان متابولیسم از جمله میزان متابولیسم استاندارد، بیشینه و محدوده هوازی برای هر ماهی بصورت جداگانه با استفاده از رسپیرومتر با جریان متناوب اندازه‌گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان متابولیسم استاندارد و بیشینه در تمامی تیمار‌های افزایش دمایی نسبت به گروه شاهد افزایش (05/0>P) یافته است، درحالی که محدودة هوازی این تیمار‌ها تغییر معنی‌داری را نسبت به گروه شاهد نشان نداد. از سوی دیگر، کاهش دما سبب کاهش معنی‌دار (05/0>P) تمامی پارامتر‌های متابولیکی (متابولیسم استاندارد، بیشینه و محدوده هوازی) نسبت به گروه شاهد شد. بر اساس نتایج بدست آمده می‌توان بیان نمود که افزایش دمای محیط بعنوان عامل استرس‌زای القایی و کاهش دمای محیط بعنوان عامل استرس‌زای محدود کننده برای ماهی نازک عمل می‌کند.fa_IR
dc.format.extent319
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectنوسانات دماییfa_IR
dc.subjectمصرف اکسیژنfa_IR
dc.subjectمحدوده هوازیfa_IR
dc.subjectChondrostoma regiumfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleتأثیر سازگاری‌های دمایی مختلف بر میزان متابولیسم ماهی نازک (Chondrostoma regium)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentتهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue1
dc.citation.spage109
dc.citation.epage121


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد