| dc.contributor.author | محمدی, مهتاب | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبوبی صوفیانی, نصرالله | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهادیان, امیدوار | fa_IR |
| dc.contributor.author | ملک پوری, پدارم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:26:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:26:17Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:26:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:26:17Z | |
| dc.date.issued | 2018-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-04-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-02-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, مهتاب, محبوبی صوفیانی, نصرالله, فرهادیان, امیدوار, ملک پوری, پدارم. (1397). تأثیر سازگاریهای دمایی مختلف بر میزان متابولیسم ماهی نازک (Chondrostoma regium). مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران), 31(1), 109-121. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-2614 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2622 | |
| dc.identifier.uri | http://animal.ijbio.ir/article_1265.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422017 | |
| dc.description.abstract | میزان متابولیسم کل بدن بعنوان شاخص فرآیندهای فیزیولوژیکی تحت تأثیر عوامل زیستی و غیرزیستی قرار دارد. در مطالعه حاضر، پس از تعیین آستانه تحمل دمایی (C˚ 7/31-9/1)، تأثیر تیمارهای مختلف دمایی بر ظرفیت متابولیکی ماهی نازک (Chondrostoma regium) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، 56 قطعه ماهی نازک ( g35/1 ± 77/20) در معرض تیمار کاهش آنی دما (C˚ 5/4-5/3)، تیمار کاهش دما (C˚ 5/6-5/5) بمدت 24 ساعت، تیمار کاهش دما (C˚ 5/6-5/5) بمدت یک هفته، تیمار افزایش آنی دما (C˚ 31-30)، تیمار افزایش دما (C˚ 30-29) بمدت 24 ساعت، تیمار افزایش دما (C˚ 29-28) بمدت یک هفته و تیمار شاهد (C˚ 23-22) قرار گرفتند. میزان متابولیسم از جمله میزان متابولیسم استاندارد، بیشینه و محدوده هوازی برای هر ماهی بصورت جداگانه با استفاده از رسپیرومتر با جریان متناوب اندازهگیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان متابولیسم استاندارد و بیشینه در تمامی تیمارهای افزایش دمایی نسبت به گروه شاهد افزایش (05/0>P) یافته است، درحالی که محدودة هوازی این تیمارها تغییر معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان نداد. از سوی دیگر، کاهش دما سبب کاهش معنیدار (05/0>P) تمامی پارامترهای متابولیکی (متابولیسم استاندارد، بیشینه و محدوده هوازی) نسبت به گروه شاهد شد. بر اساس نتایج بدست آمده میتوان بیان نمود که افزایش دمای محیط بعنوان عامل استرسزای القایی و کاهش دمای محیط بعنوان عامل استرسزای محدود کننده برای ماهی نازک عمل میکند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 319 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن زیست شناسی ایران | fa_IR |
| dc.publisher | Iranian Biology Society | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله پژوهشهای جانوری
(مجله زیست شناسی ایران) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Research
(Iranian Journal of Biology) | en_US |
| dc.subject | نوسانات دمایی | fa_IR |
| dc.subject | مصرف اکسیژن | fa_IR |
| dc.subject | محدوده هوازی | fa_IR |
| dc.subject | Chondrostoma regium | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر سازگاریهای دمایی مختلف بر میزان متابولیسم ماهی نازک (Chondrostoma regium) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 109 | |
| dc.citation.epage | 121 | |