اثر پیشگیرانه ترکیب سولفات روی و عصاره هیدروالکلی گل سیر بر دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین (STZ) بر موش سفید صحرایی نر
(ندگان)پدیدآور
حسنوند, وحیدیوسف وند, نامدارحاتمی, کاظمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: عنصر روی تاثیرات مفیدی درحیوانات دیابتی دارد. تأثیر مثبت گیاه سیر در کاهش میزان قند خون یا عوارض ناشی از دیابت نیز گزارش شده است. هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر پیشگیرانه ترکیب سولفات روی با عصاره گل سیر بر دیابت القاء شده با استرپتوزوتوسین (STZ) در موشهای صحرایی نر بود. مواد و روشها: تعداد 21 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به 3 گروه تقسیم شدند (7=n)، گروه کنترل نرمال، که درطول 45 روز از آب و غذای معمولی استفاده کردند و در روز 15 به آنها نرمال سالین تزریق شد، گروه دیابتی شده کنترل مثبت (دیابتی شده بوسیله STZبا دوز 40mg/kgدر روز پانزدهم) و گروه تیمار پیشگیرانه، با دریافت عصاره هیدروالکلی گل سیر با دوز 360mg/Lit و سولفات روی با دوز 36mg/litدر آب آشامیدنی بصورت ترکیبی در یک دوره تیمار 15 روزه قبل از دیابتی شدن مورد استفاده قرار گرفتند. داروی STZ با دوز 40mg/kg به صورت درون صفاقی بعد از تیمار تزریق شد. میزان هورمون انسولین از طریق روش رادیوایمنواسی با کیت های ویژه و قند خون، از روش آنزیمی- رنگ سنجی اندازهگیری شدند. نتایج: میزان سرمی هورمون انسولین در گروه تحت تیمار پیشگیرانه نسبت به دیابتی افزایش معناداری (001/0 >p ) را نشان داد. میزان قند خون گروه تیمار پیشگیرانه نسبت به گروه دیابتی کاهش معناداری (001/0 >p) را نشان داد.p ) را نشان داد. میزان قند خون گروه تیمار پیشگیرانه نسبت به گروه دیابتی کاهش معناداری (001/0 >p) را نشان داد.p) را نشان داد. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده بیانگر آن است که دریافت ترکیب عصاره گل سیر و سولفات روی به صورت پیشگیرانه باعث افزایش انسولین و کاهش قند خون دردیابت القایی می گردد.
کلید واژگان
دیابتروی
گل سیر
استرپتوزوتوسین
موش صحرایی
فیزیولوژی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
داتشگاه رازی کرمانشاهدانشگاه رازی
دانشگاه رازی
شاپا
2383-26142383-2622




