• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف پودر برگ چای سبز بر عملکرد تولید و برخی فراسنجه‌های خونی مرغ‌های تخمگذار

    (ندگان)پدیدآور
    کنعانی, رضامیرقلنج, سیدعلیکیانفر, روح اللهجانمحمدی, حسین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی:  بررسی سطوح مختلف پودر برگ چای سبز در جیره مرغ‌های تخمگذار. هدف:  ارزیابی اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر عملکرد تولید، لیپیدهای سرم و وضعیت آنتی­اکسیدانی خون مرغ‌های تخمگذار. روش کار:تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید سویه های-لاین W-36 در سن 60 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار با 6 تکرار (4 قطعه برای هر تکرار) اختصاص داده شد. جیره‌های آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون پودر برگ چای سبز، 2) جیره پایه حاوی 5/0 درصد پودر برگ چای سبز 3) جیره پایه حاوی 1 درصد پودر برگ چای سبز، 4) جیره پایه حاوی 5/1 درصد پودر برگ چای سبز، 5) جیره پایه حاوی نیم کیلوگرم در تن ویتامین E بودند که به مدت 7 هفته تغذیه شدند. عملکرد تولید مرغ‌ها به صورت هفتگی رکوردبرداری و در آخر دوره، برخی از فراسنجه‌های خونی پرندگان موردارزیابی قرار گرفت. نتایج:مصرف خوراک، درصدتخم‌گذاری و توده تخم‌مرغ پرنده‌های تغذیه شده با سطوح بیشتر از 5/0 درصد چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0>P)، ولی استفاده از ویتامین E تأثیری بر عملکرد تولید نسبت به گروه شاهد نداشت. مقادیر تری‌گلیسیرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با تراکم خیلی پایین (VLDL) سرم خون پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/1 درصد برگ چای ‌سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). میزان مالون‌دی‌آلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتی‌کسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P)، ولی استفاده از ویتامین E تأثیری بر عملکرد تولید نسبت به گروه شاهد نداشت. مقادیر تری‌گلیسیرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با تراکم خیلی پایین (VLDL) سرم خون پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/1 درصد برگ چای ‌سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). میزان مالون‌دی‌آلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتی‌کسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P). میزان مالون‌دی‌آلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتی‌کسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P). نتیجه گیری نهایی: به‌طور کلی، استفاده از حداقل 1 درصد چای سبز، اگرچه اثر منفی بر عملکرد تولید مرغ‌های تخمگذار داشت ولی توانست باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و افزایش ظرفیت آنتی­اکسیدانی خون پرندگان همانند ویتامین E گردد.
    کلید واژگان
    برگ چای سبز
    تخم‌مرغ
    ظرفیت آنتی‌اکسیدانی
    عملکرد تولید
    مرغ تخمگذار

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_11008.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421926

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب