اثرات سطوح مختلف پودر برگ چای سبز بر عملکرد تولید و برخی فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
کنعانی, رضامیرقلنج, سیدعلیکیانفر, روح اللهجانمحمدی, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: بررسی سطوح مختلف پودر برگ چای سبز در جیره مرغهای تخمگذار. هدف: ارزیابی اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر عملکرد تولید، لیپیدهای سرم و وضعیت آنتیاکسیدانی خون مرغهای تخمگذار. روش کار:تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید سویه های-لاین W-36 در سن 60 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار با 6 تکرار (4 قطعه برای هر تکرار) اختصاص داده شد. جیرههای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون پودر برگ چای سبز، 2) جیره پایه حاوی 5/0 درصد پودر برگ چای سبز 3) جیره پایه حاوی 1 درصد پودر برگ چای سبز، 4) جیره پایه حاوی 5/1 درصد پودر برگ چای سبز، 5) جیره پایه حاوی نیم کیلوگرم در تن ویتامین E بودند که به مدت 7 هفته تغذیه شدند. عملکرد تولید مرغها به صورت هفتگی رکوردبرداری و در آخر دوره، برخی از فراسنجههای خونی پرندگان موردارزیابی قرار گرفت. نتایج:مصرف خوراک، درصدتخمگذاری و توده تخممرغ پرندههای تغذیه شده با سطوح بیشتر از 5/0 درصد چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0>P)، ولی استفاده از ویتامین E تأثیری بر عملکرد تولید نسبت به گروه شاهد نداشت. مقادیر تریگلیسیرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با تراکم خیلی پایین (VLDL) سرم خون پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/1 درصد برگ چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). میزان مالوندیآلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتیکسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P)، ولی استفاده از ویتامین E تأثیری بر عملکرد تولید نسبت به گروه شاهد نداشت. مقادیر تریگلیسیرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با تراکم خیلی پایین (VLDL) سرم خون پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/1 درصد برگ چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). میزان مالوندیآلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتیکسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P). میزان مالوندیآلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتیکسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P).P). نتیجه گیری نهایی: بهطور کلی، استفاده از حداقل 1 درصد چای سبز، اگرچه اثر منفی بر عملکرد تولید مرغهای تخمگذار داشت ولی توانست باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی خون پرندگان همانند ویتامین E گردد.
کلید واژگان
برگ چای سبزتخممرغ
ظرفیت آنتیاکسیدانی
عملکرد تولید
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-05-211399-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیهگروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



