تعیین ارزش غذایی علوفه نی فرآوری شده با قارچ صدفی با روشهای تولید گاز و کیسههای نایلونی
(ندگان)پدیدآور
نخعی, شیریندهقانی, محمد رضاجلیلوند, قاسم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: فرآوری بیولوژیکی توسط قارچها برای بهبود ارزش غذایی خوراکهای علوفهای و فیبری استفاده میشود. هدف: هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر فرآوری با قارچ Pleurotus ostreatus بر فراسنجههای تولید گاز و تجزیه پذیری علوفه نی (Phragmites australis) بود. روش کار: علوفه نی پس از برداشت سترون شده و درون کیسههای پلاستیکی منتقل شد. سپس اسپان (بذر آغشته به میسلیوم قارچ) به درون کیسهها افزوده شده و پس از دو هفته قارچها درون کیسهها رشد نمودند و تا دو مرحله برداشت قارچ بر روی علوفه نی انجام شد. تیمارها عبارت بودند از: ۱) علوفه نی بدون افزودن قارچ (تیمار شاهد) ۲) علوفه نی فرآوری شده پس از مرحله رشد میسلیوم قارچ ۳) علوفه نی باقیمانده بعد از برداشت اول قارچ و ۴) علوفه نی باقیمانده پس از برداشت دوم قارچ. میزان تولید گاز تیمارها در سرنگهای شیشهای و تجزیه پذیری با استفاده از کیسههای نایلونی در سه راس گاو سیستانی فیستوله شده اندازهگیری گردید. نتایج: فرآوری علوفه نی با قارچ موجب افزایش پروتئین خام و کاهش ماده آلی، دیواره سلولی (NDF) و دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) گردید (01/0Pنتیجهگیری نهایی: بطور کلی نتایج نشان داد که فرآوری علوفه نی با قارچ Pleurotus ostreatus سبب افزایش ارزش غذایی علوفه نی گردید.
کلید واژگان
علوفه نیفرآوری
قارچ پلوروتوس استراتوس
ارزش غذایی
قارچ
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زابل2 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زابل
2 استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زابل
شاپا
2008-51252676-5705



