• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر روش‌های مختلف تغذیه ابتدایی بر عملکرد رشد، صفات لاشه و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    عالی لاله, محمدرضانوبخت, علی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: تغذیه اولیه جوجه‌‌های گوشتی دارای اهمیت زیادی در کل دوره پرورش جوجه‌‌ها می‌‌باشد. هدف: این پژوهش جهت ارزیابی اثر روش‌های مختلف تغذیه در 48 ساعت اول پرورش بر عملکرد، صفات لاشه و پاسخ سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. روش کار: این آزمایش با تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه راس- 308 در 10 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارها شامل: 1) تغذیه بر اساس مواد مغذی توصیه سویه راس، 2) استفاده از آب بدون دسترسی به خوراک،3) استفاده از 5 درصد محلول آب شکر، 4) استفاده از 200 میکرولیتر در لیتر عصاره گیاه شاه اسپرم، 5) استفاده از محلول مولتی‌‌ویتامین و الکترولیت در آب، 6) استفاده از 10 درصد مواد مغذی بیشتر از توصیه سویه راس، 7) تغذیه با آرد ذرت، 8) تغذیه با آرد ذرت و محلول 5 درصد شکر آب، 9) تغذیه با آرد ذرت و محلول 5 درصد شکر آب + مولتی‌‌ویتامین و الکترولیت و10) تغذیه با آرد ذرت و محلول 5 درصد شکر آب + مولتی‌‌ویتامین و الکترولیت + 200 میکرولیتر در لیتر عصاره گیاه شاه اسپرم بودند.نتایج: برنامه‌‌های مختلف تغذیه‌ای در 48 ساعت اول پرورش جوجه‌ها دارای اثرات معنی‌‌دار بر عملکرد و صفات لاشه می‌‌باشند (05/0>P). بیشترین مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن در تیمار 1 در حالی که کمترین مقدار خوراک مصرفی و بهترین ضریب تبدیل خوراک، بیشترین وزن  بدن، بیشترین شاخص تولید و کمترین هزینه خوراک و بیشترین درصد لاشه در تیمار 8 مشاهده شد. برنامه‌‌های مختلف تغذیه‌ای اثرات معنی‌‌داری بر سیستم ایمنی ایمنی جوجه‌‌ها نداشت (05/0P>). P). بیشترین مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن در تیمار 1 در حالی که کمترین مقدار خوراک مصرفی و بهترین ضریب تبدیل خوراک، بیشترین وزن  بدن، بیشترین شاخص تولید و کمترین هزینه خوراک و بیشترین درصد لاشه در تیمار 8 مشاهده شد. برنامه‌‌های مختلف تغذیه‌ای اثرات معنی‌‌داری بر سیستم ایمنی ایمنی جوجه‌‌ها نداشت (05/0P>). ). نتیجه‌‌گیری نهایی: به طور کلی تغذیه با آرد ذرت و 5 درصد محلول آب شکر در 48 ساعت اول پرورش جوجه‌‌های گوشتی در مقایسه با سایر روش‌های تغذیه‌‌ای بهترین اثر را بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌های گوشتی داشت.
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    روش تغذیه
    تغذیه اولیه
    عملکرد
    سیستم ایمنی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    1 دانشجوی دکترای تغذیه دام دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
    2 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6101.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421911

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب