• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 26, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر نعناع خشک شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پروفایل چربی خون جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    رستمی, یونسنجفی, رامینپارسائی‌مهر, خسروحسین‌زاده, سعید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: نعناع گیاهی علفی است که افزودن آن در جیره باعث بهبود عملکرد طیور گوشتی خواهد شد. هدف: این آزمایش جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پودر نعناع خشک شده (1، 5/1 و2 درصد) و آویلامایسین (15 قسمت در میلیون) بر عملکرد، پروفایل چربی خون و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. روش­کار: برای این آزمایش تعداد 300 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به 5 گروه با 5 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین ( از 1 تا 21 روزگی) و پایانی (از 22تا42 روزگی( مشابه ولی با سطوح متفاوت پودر نعناع و یا آویلامایسین را دریافت کردند. نتایج: درآنالیز­های آماری تاثیر سطوح نعناع برمصرف خوراک و افزایش وزن جوجه­های گوشتی دردوره­های آزمایشی معنی­دار نبود. اما در سطح 2 درصد نعناع، بهبود معنی­دار در ضریب­تبدیل خوراک نسبت به تیمارهای دیگر و گروه شاهد درکل دورۀ آزمایشی مشاهده شد (05/0>P). استفاده از سطح 2 درصد پودر نعناع به طور معنی­داری وزن نسبی طحال و بورس فابرسیوس را افزایش داد (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف پودر نعناع و آویلامایسین تاثیر معنی­داری بر هیچکدام از فراسنجه­های خونی در دوره­ی آغازین نداشت (05/0P). استفاده از سطح 2 درصد پودر نعناع به طور معنی­داری وزن نسبی طحال و بورس فابرسیوس را افزایش داد (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف پودر نعناع و آویلامایسین تاثیر معنی­داری بر هیچکدام از فراسنجه­های خونی در دوره­ی آغازین نداشت (05/0P). استفاده از سطوح مختلف پودر نعناع و آویلامایسین تاثیر معنی­داری بر هیچکدام از فراسنجه­های خونی در دوره­ی آغازین نداشت (05/0P). نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، استفاده از بالاترین سطح پودر نعناع (2 درصد)، ضریب تبدیل خوراک و میزان کلسترول و چربی­های مضر خون را کاهش داده و وزن اندام­های ایمنی جوجه­های گوشتی را افزایش داد.
    کلید واژگان
    جوجه‌های گوشتی
    پودر نعناع
    آویلامایسین
    عملکرد
    پروفایل چربی خون
    خصوصیات لاشه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم‌دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    2 استادیار گروه علوم‌دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    3 کارشناس‌ارشد ایستگاه تحقیقاتی خلعت‌پوشان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    1 دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم‌دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6100.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421910

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب