• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش‌دار بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، مورفولوژی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های آردی و پلت

    (ندگان)پدیدآور
    خلجی, سعید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: بررسی اثر مخلوط  گیاهان دارویی و اسیدهای آلی در جوجه­های گوشتی. هدف: بررسی اثر افزودن مخلوط سیاه دانه و پونه با اسید فرمیک پوشش دار (فیتوسید)با هدف بهبود سلامتی دستگاه گوارش و عملکرد جوجه­های گوشتی. روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل4 تیمار بصورت جیره آردی و 4 تیمار بصورت جیره پلت در 4 تکرار و 7 پرنده در هر واحد آزمایشی انجام شد. تیمارها شامل تیمار کنترل، کنترل به همراه1 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک، کنترل به همراه 2 گرم فیتوسید در هرکیلوگرم خوراک و کنترل به همراه 500 گرم سالینومایسین در هرکیلوگرم خوراک. افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی جوجه­ها در سنین مختلف در هر واحد آزمایشی مورد اندازه­گیری قرار گرفت. همچنین فراسنجه­های خونی در 21 و 42 روزگی، مورفولوژی روده در 42 روزگی و جمعیت میکروبی ایلئوم و سکوم در 7 و 21 روزگی اندازه گیری شد. نتایج: افزودن فیتوسید بطور معنی­دار باعث افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی و کاهش معنی­دار ضریب تبدیل غذایی در جوجه­های تغذیه شده با خوراک آردی و پلت شد (01/0>P). افزودن فیتوسید همچنین pH ژژنوم و ایلئوم را بطور قابل توجهی کاهش داد (01/0>P). افزودن فیتوسید در جیره­های پلت سطح اسید اوریک و ازت اوره­ای خون جوجه­های گوشتی را بطور معنی­داری  کاهش داد. افزودن فیتوسید به جیره­های پلت و آردی منجر به کاهش بسیار معنی­دار جمعیت باکتری­های سالمونلا، کلی­فرم و اشریشیاکلی در 7 و 21 روزگی در ایلئوم و نیز سکوم جوجه­های گوشتی شد. فیتوسید بطور معنی­داری طول پرزهای ایلئوم را افزایش داد. P). افزودن فیتوسید همچنین pH ژژنوم و ایلئوم را بطور قابل توجهی کاهش داد (01/0>P). افزودن فیتوسید در جیره­های پلت سطح اسید اوریک و ازت اوره­ای خون جوجه­های گوشتی را بطور معنی­داری  کاهش داد. افزودن فیتوسید به جیره­های پلت و آردی منجر به کاهش بسیار معنی­دار جمعیت باکتری­های سالمونلا، کلی­فرم و اشریشیاکلی در 7 و 21 روزگی در ایلئوم و نیز سکوم جوجه­های گوشتی شد. فیتوسید بطور معنی­داری طول پرزهای ایلئوم را افزایش داد. P). افزودن فیتوسید در جیره­های پلت سطح اسید اوریک و ازت اوره­ای خون جوجه­های گوشتی را بطور معنی­داری  کاهش داد. افزودن فیتوسید به جیره­های پلت و آردی منجر به کاهش بسیار معنی­دار جمعیت باکتری­های سالمونلا، کلی­فرم و اشریشیاکلی در 7 و 21 روزگی در ایلئوم و نیز سکوم جوجه­های گوشتی شد. فیتوسید بطور معنی­داری طول پرزهای ایلئوم را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: بطور­کلی نتایج بدست آمده نشان داد که مخلوط گیاه دارویی با اسید آلی میتواند در سلامتی دستگاه گوارش نقش قابل توجهی داشته باشد.
    کلید واژگان
    اسید فرمیک
    ایمنی
    پونه و سیاه دانه
    جوجه گوشتی
    سلامتی روده
    فیتوسید

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-11-22
    1398-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9970.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421893

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب