• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه عملکرد بره‌های بلوچی تغذیه شده با بلوک‌های خوراک کامل حاوی علف نی

    (ندگان)پدیدآور
    کریمی, محمد تقیولی زاده, رضاناصریان, عباسعلی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: یکی از راهبردهایی که می‌تواند در راستای عمل‌آوری و استفاده بهینه از منابع علف نی موجود در حاشیه رودخانه‌ها جهت تغذیه دام و بهبود وضعیت تغذیه گله‌های گوسفند و بز کشور توسعه یابد، استفاده از فناوری تهیه بلوک‌های خوراکی است. هدف: هدف از این مطالعه،‌ ارزیابی تاثیر جیره‌ حاوی علف‌ نی (Phragmatis australis) در قالب بلوک خوراک کامل بر رشد و عملکرد بره‌های بلوچی بود. روش کار: تعداد 30 راس بره نره بلوچی با میانگین سنی 5-6 ماه و وزنی 9/2±28 کیلوگرم با جیره‌های کامل بر پایه 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره تغذیه شدند. جیره‌های آزمایشی شامل 1) خوراک مخلوط کامل حاوی یونجه و کاه گندم (جیره شاهد)، 2) بلوک خوراک کامل حاوی علف نی (جیره بلوک) و 3) خوراک مخلوط کامل حاوی علف نی (جیره مخلوط) بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و ده تکرار انجام شد. نتایج: در مقایسه با جیره مخلوط، جیره بلوک میانگین افزایش وزن روزانه، میانگین مصرف خوراک روزانه، قابلیت هضم مواد مغذی، نیتروژن آمونیاکی شکمبه، اسیدهای چرب فرار شکمبه، جمعیت پروتوزوآهای شکمبه و نیتروژن اوره‌ای خون را به طور معنی‌داری افزایش داد‌ (05/0>P). تفاوت معنی‌داری بین جیره‌های شاهد و بلوک از نظر صفات ذکر شده مشاهده نشد. سایر صفات بیوشیمیایی خون و مقدار pH شکمبه در محدوده طبیعی برای این نوع از دام‌ها بود. در مقایسه با جیره مخلوط، نرخ خوردن، نشخوار و کل فعالیت جویدن در بره‌های تغذیه شده با جیره بلوک بیشتر بود (01/0>P). P). تفاوت معنی‌داری بین جیره‌های شاهد و بلوک از نظر صفات ذکر شده مشاهده نشد. سایر صفات بیوشیمیایی خون و مقدار pH شکمبه در محدوده طبیعی برای این نوع از دام‌ها بود. در مقایسه با جیره مخلوط، نرخ خوردن، نشخوار و کل فعالیت جویدن در بره‌های تغذیه شده با جیره بلوک بیشتر بود (01/0>P). P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که می‌توان با استفاده از فناوری تهیه بلوک‌های خوراکی و از طریق جایگزینی یونجه و کاه‌گندم با علف نی ضمن تغذیه دام‌ها با هزینه کمتر در مناطق دارای پتانسیل رشد سطوح مختلف علف نی به بهبود اقتصاد مردم ساکن در این نواحی و مجموع تولیدات دامی کشور کمک کرد.   زمینه مطالعاتی: یکی از راهبردهایی که می‌تواند در راستای عمل‌آوری و استفاده بهینه از منابع علف نی موجود در حاشیه رودخانه‌ها جهت تغذیه دام و بهبود وضعیت تغذیه گله‌های گوسفند و بز کشور توسعه یابد، استفاده از فناوری تهیه بلوک‌های خوراکی است. هدف: هدف از این مطالعه،‌ ارزیابی تاثیر جیره‌ حاوی علف‌ نی (Phragmatis australis) در قالب بلوک خوراک کامل بر رشد و عملکرد بره‌های بلوچی بود. روش کار: تعداد 30 راس بره نره بلوچی با میانگین سنی 5-6 ماه و وزنی 9/2±28 کیلوگرم با جیره‌های کامل بر پایه 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره تغذیه شدند. جیره‌های آزمایشی شامل 1) خوراک مخلوط کامل حاوی یونجه و کاه گندم (جیره شاهد)، 2) بلوک خوراک کامل حاوی علف نی (جیره بلوک) و 3) خوراک مخلوط کامل حاوی علف نی (جیره مخلوط) بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و ده تکرار انجام شد. نتایج: در مقایسه با جیره مخلوط، جیره بلوک میانگین افزایش وزن روزانه، میانگین مصرف خوراک روزانه، قابلیت هضم مواد مغذی، نیتروژن آمونیاکی شکمبه، اسیدهای چرب فرار شکمبه، جمعیت پروتوزوآهای شکمبه و نیتروژن اوره‌ای خون را به طور معنی‌داری افزایش داد‌ (05/0>P). تفاوت معنی‌داری بین جیره‌های شاهد و بلوک از نظر صفات ذکر شده مشاهده نشد. سایر صفات بیوشیمیایی خون و مقدار pH شکمبه در محدوده طبیعی برای این نوع از دام‌ها بود. در مقایسه با جیره مخلوط، نرخ خوردن، نشخوار و کل فعالیت جویدن در بره‌های تغذیه شده با جیره بلوک بیشتر بود (01/0>P). P). تفاوت معنی‌داری بین جیره‌های شاهد و بلوک از نظر صفات ذکر شده مشاهده نشد. سایر صفات بیوشیمیایی خون و مقدار pH شکمبه در محدوده طبیعی برای این نوع از دام‌ها بود. در مقایسه با جیره مخلوط، نرخ خوردن، نشخوار و کل فعالیت جویدن در بره‌های تغذیه شده با جیره بلوک بیشتر بود (01/0>P). P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که می‌توان با استفاده از فناوری تهیه بلوک‌های خوراکی و از طریق جایگزینی یونجه و کاه‌گندم با علف نی ضمن تغذیه دام‌ها با هزینه کمتر در مناطق دارای پتانسیل رشد سطوح مختلف علف نی به بهبود اقتصاد مردم ساکن در این نواحی و مجموع تولیدات دامی کشور کمک کرد.  
    کلید واژگان
    بره بلوچی
    پروتوزوآ
    خوراک کامل بلوک
    فعالیت جویدن
    علف نی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-11-22
    1398-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
    گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
    گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9967.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421890

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب