• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات تعداد وعده‌های خوراک دهی بر رفتارهای تغذیه‌ای، تولید و ترکیب شیر گاوهای شیری براون سوئیس

    (ندگان)پدیدآور
    حیدرزاده, محمدحسنباشتنی, مسلمفروغی, علیرضافرهنگ‌فر, سیّد همایونگنجی, فاطمه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: این آزمایش به منظور بررسی اثرات تعداد وعده­های خوراک­دهی بر رفتارهای تغذیه­ای، تولید و ترکیب شیر گاوهای شیرده براون سوئیس انجام شد. روش کار: تعداد 20 رأس گاو شیری نژاد براون سوئیس با میانگین تولید شیر 2/5 ± 56/26 کیلوگرم و متوسط روزهای شیردهی 24 ± 95/44 تحت شرایط یکسان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در دو دوره 25 روزه با دو تیمار آزمایشی انتخاب گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تحویل خوراک دو بار در روز در ساعات 8 صبح و 8 شب و 2) تحویل خوراک سه بار در روز در ساعات 8 صبح، 4 بعدازظهر و 12 نیمه‌شب بود. هر دوره آزمایش شامل 21 روز عادت­دهی و چهار روز نمونه­گیری از رفتارهای تغذیه­ای، تولید و ترکیبات شیر و باقی مانده خوراک بود. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت خوردن (بصورت دقیقه در روز) و نیز در طول 90 دقیقه ابتدایی بعد از تحویل خوراک (بصورت دقیقه)، کل فعالیت نشخوار و نشخوار بصورت خوابیده، کل فعالیت جویدن، با افزایش دفعات خوراک­دهی بصورت معنی­داری افزایش یافت (05/0>P). همچنین درصد پروتئین، نیتروژن کازئینی و پروتئین حقیقی شیر، درصد پروتئین خام خوراک باقی مانده در آخور، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و با افزایش دفعات خوراک­دهی بصورت معنی­داری افزایش یافت (05/0>P). درصد اوره شیر، درصد انتخاب از اجزای الک 18/1 میلی­متری و درصد فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF) خوراک باقی­مانده در آخور با افزایش دفعات خوراک­دهی از دو به سه بار در روز بصورت معنی­داری کاهش یافت (05/0>P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد؛ افزایش دفعات خوراک دهی می­تواند باعث بهبود عملکرد حیوان در فعالیت نشخوار و جویدن گردد و مصرف انتخابی اجزای خوراک را نیز کاهش دهد.
    کلید واژگان
    ترکیبات شیر
    رفتار تغذیه
    گاو شیری
    وعده‌های خوراک‌ دهی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-08-23
    1398-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
    مرکز آموزش عالی جهاد کشاورزی خراسان رضوی (شهید هاشمی نژاد)
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9509.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421884

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب