اثر مدت مکملسازی ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، اندامهای بدن، فراسنجههای چربی خون و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی سویه آرین
(ندگان)پدیدآور
پورملکشاهی, امینالهخطیبجو, علیفتاحنیا, فرشیدجعفری, هوشنگ
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: افزودن سیر و ال-کارنتین میتواند سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شود. هدف: به منظور ارزیابی تاثیر ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، فراسنجههای چربی خونی و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی این آزمایش طراحی شد. روشکار: آزمایش با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین، در قالب فاکتوریل (5×2) بر پایه طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار و دو دوره کوتاه (3 هفته اول دوره پرورش) و بلند مدت (کل دوره پرورش) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیره حاوی 02/0 درصد آنتیبیوتیک فلاوومایسین (کنترل مثبت)، جیره حاوی 5/1 درصد پودر سیر، جیره حاوی 025/0 درصد ال-کارنیتین و جیره حاوی 025/0 درصد ال–کارنیتین و 5/1 درصد پودر سیر در دوره آزمایشی بودند. نتایج: نتایج نشان داد که وزن زنده، افزایش وزن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل جوجههای گوشتی تحت تاثیر جیرههای آزمایشی و مدت زمان مصرف آنها قرار نگرفت (05/0P). مدت زمان مصرف و جیره های آزمایشی بر تریگلیسرید، کلسترول، کلسترول-HDL، کلسترول-LDL سرم و اسید لاکتیک گوشت سینه تاثیر معنیداری نداشتند (05/0نتیجهگیری نهایی: به طور کلی کاربرد مکملهای ال-کارنیتین به مقدار 025/0 درصد و پودر سیر به میزان 5/1 درصد در جیره جوجههای گوشتی به صورت مصرف کوتاه یا بلند مدت به دلیل افزایش هزینهها در مقابل اثرات مثبت آنها قابل توصیه نمیباشد.
کلید واژگان
ال- کارنیتینجوجه گوشتی
خصوصیات لاشه
سیر
عملکرد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دام گروه علوم دامی دانشگاه ایلامدام گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
شاپا
2008-51252676-5705



