• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مدت مکمل‌سازی ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، اندام‌های بدن، فراسنجه‌های چربی خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی سویه آرین

    (ندگان)پدیدآور
    پورملکشاهی, امین‌اله‌خطیب‌جو, علیفتاح‌نیا, فرشیدجعفری, هوشنگ
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: افزودن سیر و ال-کارنتین می­تواند سبب بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی شود. هدف: به منظور ارزیابی تاثیر ال-کارنیتین و پودر سیر بر عملکرد، فراسنجه‌­های چربی خونی و خصوصیات لاشه جوجه­‌های گوشتی این آزمایش طراحی شد. روش‌کار: آزمایش با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین، در قالب فاکتوریل (5×2) بر پایه طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار و دو دوره کوتاه (3 هفته اول دوره پرورش) و بلند مدت (کل دوره پرورش) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیره حاوی 02/0 درصد آنتی­بیوتیک فلاوومایسین (کنترل مثبت)، جیره حاوی 5/1 درصد پودر سیر، جیره حاوی 025/0 درصد ال-کارنیتین و  جیره حاوی 025/0 درصد ال–کارنیتین و 5/1 درصد پودر سیر در دوره آزمایشی بودند. نتایج: نتایج نشان داد که وزن زنده، افزایش وزن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل جوجه‌های گوشتی تحت تاثیر جیره­های آزمایشی و مدت زمان مصرف آن­ها قرار نگرفت (05/0P). مدت زمان مصرف و جیره های آزمایشی بر تری‌گلیسرید، کلسترول، کلسترول-HDL، کلسترول-LDL سرم و اسید لاکتیک گوشت سینه تاثیر معنی‌داری نداشتند (05/0نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی کاربرد مکمل‌های ال-کارنیتین  به مقدار 025/0 درصد و پودر سیر به میزان 5/1 درصد در جیره جوجه­های گوشتی به صورت مصرف کوتاه یا بلند مدت به دلیل افزایش هزینه‌ها در مقابل اثرات مثبت آنها قابل توصیه نمی‌باشد.
    کلید واژگان
    ال- کارنیتین
    جوجه گوشتی
    خصوصیات لاشه
    سیر
    عملکرد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دام گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
    دام گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
    گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
    بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_9194.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421868

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب