مقایسه اثر پودر میوه سنجد و پودر گزنه و مخلوط آنها بر خصوصیات عملکردی، کیفی و کمی تخممرغ مرغان تخمگذار در انتهای دوره تولید
(ندگان)پدیدآور
داوریان, آرشهدایتی, مهدیخلجی, سعیدمنافی, میلاد
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: سنجد و گزنهدارای ترکیبات فعال زیادی میباشند که ممکن است بتوانند شاخصهای عملکردی، کیفی و کمی تخممرغ را تحت تأثیر قرار دهند. هدف: این تحقیق جهت مقایسه اثر افزودن پودر میوه سنجد و پودر گزنه و مخلوط آنها بر خصوصیات عملکردی، کیفی و کمی تخممرغ در مرغان تخمگذار سویه هایلاین W-36 در انتهای دوره تولید انجام پذیرفت. روش کار: برای این آزمایش، از تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار نژاد لگهورن سفید، سویه هایلاین W36 در سن 75 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با اندازهگیریهای تکرار شونده در زمان با 4 گروه آزمایشی، 8 تکرار و 4 مشاهده در هر تکرار و در سه دوره بیست و یک روزه آزمایشی (جمعا 63 روز) جهت ارزیابی تاثیر میوه سنجد و پودر گزنه و مخلوط هر دو بر خصوصیات کیفی و کمی تخممرغ مورد بررسی قرار گرفت. گروههای آزمایشی شامل شاهد، 1 درصد پودر گزنه 1 درصد پودرمیوه سنجد و 5/0 درصد پودر گزنه و 5/0 درصد پودر میوه سنجد بودند. در پایان هر دوره آزمایشی، از هر تکرار یک عدد تخممرغ به صورت تصادفی، انتخاب و پس از شمارهگذاری، پارامترهای مربوط به کیفیت داخلی آنها اندازهگیری شد. نتایج: گروه آزمایشی حاوی میوه سنجد بر ارتفاع سفیده و واحد هاو اثر معنیداری داشت (05/0P. نتیجهگیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر سنجد در سطح 1 درصد مقدار واحد هاو و ارتفاع سفیده تخممرغ را افزایش میدهد.
کلید واژگان
تخممرغسنجد
فراسنجههای عملکردی
فراسنجههای کیفی
گزنه
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایرگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
شاپا
2008-51252676-5705



