• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر واریته و تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای دانه جو

    (ندگان)پدیدآور
    سروری, سمیراحسین‌خانی, علیتقی‌زاده, اکبرمحمدزاده, حمید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: فرآوری حرارتی و نوع واریته دانه جو می­تواند بر خصوصیات فیزیکی و تخمیری آن در شکمبه تاثیر بگذارد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تاثیر واریته­های دانه جو و طول مدت تفت دادن بر خصوصیات فیزیکی و تجزیه­پذیری دانه جو انجام شد. روش­کار: دو واریته دانه جو(سهند و ماکویی) و چهار زمان فرآوری حرارتی (دمای 120 درجه سانتی گراد و زمان های0، 5،10، 15 دقیقه) در قالب طرح فاکتوریل 2*4 مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه­پذیری شکمبه­ای با استفاده از 2 راس گوسفند قزل فیستولادار و روش کیسه­های نایلونی انجام پذیرفت. نتایج: فرآوری حرارتی موجب کاهش تجزیه­پذیری ماده خشک دانه جو در ساعات 16 تا 48 گردید. میزان تجزیه­پذیری واریته سهند بیشتر از واریته ماکوئی بود بود (05/0P100) تحت تاثیر اثرات ثابت زمان فرآوری و واریته قرار گرفتند. ظرفیت نگهداری آب دارای همبستگی مثبتی با ترکیبات دیواره سلولی (84/0r=) و دیواره سلولی منهای­همی­سلولز (71/0r=) بود. همچنین ارتباط بین BD100  با دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همی­سلولز مثبت و به ترتیب (40/0r= و 35/0r=) بود. نتیجه­گیری نهایی: نتایج آزمایش نشان داد که با استفاده از واریته و فرآوری تفت دادن میتوان ضریب تجزیه­پذیری ماده­خشک دانه­جو در شکمبه را کاهش داد.
    کلید واژگان
    غلات
    ظرفیت نگهداری آب
    جرم حجمی توده‌ای
    فرآوری حرارتی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8351.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421841

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب