| dc.contributor.author | رحمتی مقدم, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدآبادی, طاهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | روشنفکر, هدایت الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | چاجی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرزاده, خلیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:42Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:42Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-12-31 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-10-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رحمتی مقدم, زهرا, محمدآبادی, طاهره, روشنفکر, هدایت الله, چاجی, مرتضی, میرزاده, خلیل. (1397). بررسی تاثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم، تخمیر و تجزیهپذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(3), 17-29. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8349.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421839 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی</strong>: مغز بلوط حاوی 55 درصد نشاسته است که میتوان از آن به عنوان منبع انرژی، در تغذیه دام نشخوار کننده در کنسانتره استفاده کرد. <strong>هدف:</strong> هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 80/15، 58/31 و 37/47 درصد مغز میوه بلوط بر فراسنجه های تجزیهپذیری، تخمیری و قابلیت هضم آزمایشگاهی در گاو هلشتاین و گاومیش رودخانه ای خوزستان بود. <strong>روش کار:</strong> میوه بلوط در سطوح صفر، 80/15، 58/31 و 37/47 درصد در جیره (تنظیم شده بر طبق جداول احتیاجات غذایی گاو) گاو و گاومیش استفاده شد. روش های تولید گاز، تلی و تری و کیسه گذاری شکمبه ای برای تعیین هضم، تخمیر و تجزیهپذیری این جیرههای آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. <strong>نتایج:</strong> میزان قابلیت هضم ماده خشک و NDF در گاو و گاومیش در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط بالاترین مقدار بود (05/0P<). صرف نظر از نوع جیره آزمایشی، قابلیت هضم ماده خشک در گاو و گاومیش تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>)، اما قابلیت هضم NDF در گاومیش بالاتر از گاو (96/75 در برابر 53/65 درصد) بود (05/0P<). بدون توجه به نوع دام، بیشترین پتانسیل تولید گاز مربوط به تیمارهای حاوی مغز بلوط بود (05/0P<). مقدارPF ، تولید توده میکروبی، راندمان توده میکروبی و همچنین ماده آلی واقعا هضم شده بین جیرههای حاوی مقادیر مختلف مغز بلوط متفاوت نبود (05/0P>). بخش کند تجزیه (b)، پتانسیل تجزیه پذیری (PD) و تجزیه پذیری موثر (ED) در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط در گاو و گاومیش بالاترین مقدار بدست آمد (05/0P<). بخش سریع تجزیه (a)، بخش کند تجزیه (b)، نرخ تجزیه (c)، پتانسیل تجزیهپذیری (PD) و تجزیهپذیری موثر(ED) در گاو و گاومیش متفاوت نبود (05/0<P). <strong>نتیجه گیری نهایی:</strong> با توجه به نتایج این آزمایش میتوان نتیجه گرفت که مغز میوه بلوط تا 58/31 درصد، به دلیل بهبود شرایط تخمیری شکمبه در شرایط آزمایشگاه، می تواند در جیره گاو هلشتاین و گاومیش خوزستانی استفاده شود اما در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری میباشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | هضمپذیری | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجه | fa_IR |
| dc.subject | تولید گاز | fa_IR |
| dc.subject | توده میکروبی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم، تخمیر و تجزیهپذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 17 | |
| dc.citation.epage | 29 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-9336-4094 | |