نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحمتی مقدم, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمحمدآبادی, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorروشنفکر, هدایت اللهfa_IR
dc.contributor.authorچاجی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorمیرزاده, خلیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:42Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:42Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-31en_US
dc.date.submitted1397-10-10fa_IR
dc.identifier.citationرحمتی مقدم, زهرا, محمدآبادی, طاهره, روشنفکر, هدایت الله, چاجی, مرتضی, میرزاده, خلیل. (1397). بررسی تاثیر جیره‌های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم، تخمیر و تجزیه‌‌‌‌پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستان. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(3), 17-29.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8349.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421839
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی</strong>: مغز بلوط حاوی 55 درصد نشاسته است که می­توان از آن به عنوان منبع انرژی، در تغذیه دام نشخوار کننده در کنسانتره استفاده کرد. <strong>هدف:</strong> هدف از این مطالعه، بررسی اثر جیره­های آزمایشی حاوی سطوح صفر، 80/15، 58/31 و 37/47 درصد مغز میوه بلوط بر فراسنجه های تجزیه­پذیری، تخمیری و قابلیت هضم آزمایشگاهی در گاو هلشتاین و گاومیش رودخانه ای خوزستان بود. <strong>روش کار:</strong> میوه بلوط در سطوح صفر، 80/15، 58/31 و 37/47 درصد در جیره (تنظیم شده بر طبق جداول احتیاجات غذایی گاو) گاو و گاومیش استفاده شد. روش های تولید گاز، تلی و تری و کیسه گذاری شکمبه ای برای تعیین هضم، تخمیر و تجزیه­پذیری این جیره­های آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. <strong>نتایج:</strong> میزان قابلیت هضم ماده خشک و NDF در گاو و گاومیش در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط بالاترین مقدار بود (05/0P<). صرف نظر از نوع جیره آزمایشی، قابلیت هضم ماده خشک در گاو و گاومیش تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>)، اما قابلیت هضم NDF در گاومیش بالاتر از گاو (96/75 در برابر 53/65 درصد) بود (05/0P<). بدون توجه به نوع دام، بیشترین پتانسیل تولید گاز مربوط به تیمارهای حاوی مغز بلوط بود (05/0P<). مقدارPF ، تولید توده میکروبی، راندمان توده میکروبی و همچنین ماده آلی واقعا هضم شده بین جیره­های حاوی مقادیر مختلف مغز بلوط متفاوت نبود (05/0P>). بخش کند تجزیه (b)، پتانسیل تجزیه پذیری (PD) و تجزیه پذیری موثر (ED) در تیمار حاوی 58/31 درصد مغز بلوط در گاو و گاومیش بالاترین مقدار بدست آمد (05/0P<). بخش سریع تجزیه (a)، بخش کند تجزیه (b)، نرخ تجزیه (c)، پتانسیل تجزیه‌پذیری (PD) و تجزیه‌پذیری موثر(ED) در گاو و گاومیش متفاوت نبود (05/0<P). <strong>نتیجه گیری نهایی:</strong> با توجه به نتایج این آزمایش میتوان نتیجه گرفت که مغز میوه بلوط تا 58/31 درصد، به دلیل بهبود شرایط تخمیری شکمبه در شرایط آزمایشگاه، می تواند در جیره گاو هلشتاین و گاومیش خوزستانی استفاده شود اما در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری می­باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectهضم‌پذیریfa_IR
dc.subjectفراسنجهfa_IR
dc.subjectتولید گازfa_IR
dc.subjectتوده میکروبیfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر جیره‌های حاوی سطوح مختلف مغز بلوط بر هضم، تخمیر و تجزیه‌‌‌‌پذیری شکمبه ای گاو و گاومیش در خوزستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage17
dc.citation.epage29
nlai.contributor.orcid0000-0002-9336-4094


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد