• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مصرف همزمان عصاره‌های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد و ریخت شناسی دستگاه گوارش در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به سم آفلاتوکسین B1

    (ندگان)پدیدآور
    منافی, میلادهدایتی, مهدیآراک, هما
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: کاهش مسمومیت ناشی از آفلاتوکسین در جوجه­های گوشتی که به عنوان یکی از منابع تامین پروتئین انسانی هستند به واسطه به­کارگیری ترکیبات گیاهی اهمیت دارد. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره­های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد، فراسنجه­های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده باریک در جوجه­های گوشتی تغذیه شده با جیره­های غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین  B1 انجام شد. روش کار: تعداد300 قطعه جوجه گوشتی )مخلوط نر و ماده( سویه تجاری راس 308 در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی با 4 گروه آزمایشی و 5 تکرار (هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی) مورد استفاده قرار گرفتند. گروه­های آزمایشی عبارتند از: گروه اول: جیره پایه بدون آفلاتوکسینB1 (شاهد)؛ گروه دوم: جیره پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم در کیلوگرم، گروه سوم: جیره شاهد به همراه مخلوطی از عصاره­های اتانولی آویشن و پونه (هر کدام به میزان 500 میلی گرم در کیلوگرم)؛ و گروه چهارم: جیره شاهد به همراه آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم در کیلوگرم و مخلوط عصاره­های آویشن و پونه هر کدام به میزان500 میلی گرم در کیلوگرم. نتایج: نتایج نشان داد که به کارگیری مخلوط عصاره­های آویشن و پونه در جوجه­های مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس به طور معنی­داری می­تواند موجب بهبود وزن جوجه­ها، کاهش ضریب تبدیل غذایی، افزایش ارتفاع ویلی­ها و کاهش تعداد سلول­های گابلت روده باریک نسبت به تیمار دریافت­کننده سم گردد. هم­چنین افزودن همزمان عصاره آویشن و پونه در جوجه­های مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس موجب کاهش مقادیر سرمی آلانین ترانس آمیناز، آسپاراتات ترانس­آمیناز، آلکالین فسفاتاز، لیپوپروتئین با چگالی کم و لیپوپروتئین با چگالی بالا گردید. نتیجه­گیری نهایی: نتایج آزمایش حاضر نشان داد مکمل سازی جیره غذایی با عصاره گیاهی آویشن شیرازی و پونه کوهی سبب کاهش اثرات منفی آفلاتوکسین بر عملکرد، ساختار بافت شناسی روده و بهبود فراسنجه­های بیوشیمیایی در جوجه های گوشتی می گردد.
    کلید واژگان
    آفلاتوکسینB1
    عملکرد
    ریخت شناسی روده
    کلسترول
    طول پرز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشگاه ملایر
    گروه علوم دامی، دانشگاه ملایر
    دکترای تغذیه طیور، دانشگاه تربیت مدرس تهران

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_8348.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421838

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب