اثر تغذیه درون تخممرغی نسبتهای مختلف ال- آرژنین به ال- لیزین بر شاخصهای ریختشناسی روده کوچک و اندامهای سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی یک روزه
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, مرضیهعبدالعلی زاده الوانق, فریدهادیب مرادی, مسعودجانمحمدی, حسینرجبی, ذوالفقار
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: تغذیه درون تخممرغی به جنین کمک میکند تا بر محدودیتهای تغذیهای تخم غلبه کند و اثر محرک بر رشد و توسعه روده کوچک و سیستم ایمنی دارد. پژوهشهای پیشین اثرهای مثبت تغذیه خوراکی آرژنین و لیزین در طی دوره پرورش بر رشد روده کوچک و سیستم ایمنی را گزارش کردهاند. هدف: بنابراین در این پژوهش اثر تزریق درون تخممرغی نسبتهای مختلف ال- آرژنین به ال- لیزین بر شاخصهای بافت روده کوچک و اندامهای سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی یک روزه سویه راس 308 بررسی شد.روش کار: در این پژوهش از 210 تخممرغ بارور مادر گوشتی راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 7 گروه آزمایشی شامل 30 تخممرغ انفرادی استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد- شم با تزریق آب استریل و تیمارها با تزریق محلول دارای نسبتهای 7/75، 7/80، 7/85، 7/90 و 7/95 درصد اسید آمینه ال- آرژنین به ال- لیزین بودند که در روز 14 دوره جوجه کشی به مایع آمنیوتیک تزریق شدند. در روز 22 پژوهش، جوجهها وزنکشی و کشتار شدند تا شاخصهای بافت روده و اندامهای سیستم ایمنی اندازهگیری شوند. نتایج: بر اساس نتایج آزمایش حاضر، تغذیه درون تخممرغی نسبتهای مختلف ال- آرژنین به ال- لیزین اثر افزایش دهنده (05/0Pنتیجهگیری نهایی: نتایج کلی پژوهش حاضر نشان داد تزریق 7/90 درصد نسبت ال- آرژنین به ال- لیزین بهترین اثر را در رشد روده کوچک و بهبود شاخصهای میکرومتری ساختار بافتی روده جوجههای گوشتی داشته است.
کلید واژگان
اندامهای سیستم ایمنیبافت روده کوچک
تزریق درون تخممرغی
نسبت ال-آرژنین به ال-لیزین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه بافتشناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



