اثر پسماند گیاهان دارویی بر فراسنجههای خونی، صفات کیفی تخم مرغ و پاسخهای ایمونولوژیک مرغهای تخم گذار تغذیه شده با نسبتهای متفاوت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3
(ندگان)پدیدآور
موسوی, سیده اسماءمهدوی, سید امیرحسینریاسی, احمدحسینی, حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: استفاده از پسماند گیاهان دارویی می تواند در جیره های مستعد پراکسیداسیون لیپیدی مفید واقع شود. هدف: این آزمایش به منظوربررسی اثر سطوح مختلف مخلوط پسماند گیاهان دارویی (تایموسولگاریس،منتا پیپریتا، رزمارینوس افیسینالیس و آنتوم گراوئولنس) در جیرههای غذایی با نسبتهای متفاوت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر فراسنجه های خونی، پایداری اکسیداتیو،صفات کیفی تخم مرغ و پاسخهای ایمنی مرغهای تخم گذار انجام پذیرفت. روش کار: در این پژوهش از 120 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سویه های-لاینW-36 (در سن 40 هفتگی) استفاده شد. مرغها به صورت تصادفی بین 6 تیمار آزمایشی، متشکل از 4 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار و در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی اختصاص یافتند. نتایج: استفاده از جیرههای با نسبت پایین اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3، موجب افزایش غلظت مالون دی آلدهید سرم و شاخص رنگ زرده تخممرغ (05/0P نتیجه گیری نهایی: هرچند تغذیه نسبت پایین اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 موجب کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید پلاسما، کلسترول تخم مرغ و فعالیت آنزیمهای کبدی گردید، اما امکان بروز فساد اکسیداتیو را افزایش داد. با این وجود بهرهگیری از سطح پنج درصد پسماند گیاهان دارویی توانست موجب بهبود شاخصهای آنزیمی سلامت کبد، پاسخ های ایمنی سلولی و استحکام پوسته تخم مرغ شود.
کلید واژگان
اسیدهای چربپاسخهای ایمنی
پسماند گیاهان دارویی
فراسنجهها خونی
کیفیت تخممرغ
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
شاپا
2008-51252676-5705



