تاثیر کاهش کلسیم و فسفر جیره غذایی بههمراه ویتامین D3و یا عصاره رازیانه بر عملکرد تولید مثلی مرغ مادرگوشتی پس از تولکبری
(ندگان)پدیدآور
کاظمی فرد, محمدکرمانشاهی, حسنرضایی, منصورگلیان, ابوالقاسم
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی و هدف: این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف کلسیم، فسفر بههمراه عصاره رازیانه و ویتامین D3 بر قابلیت جوجهدرآوری و خصوصیات کیفی جوجههای گله مادرگوشتی سویه تجاری راس 308 از سن 96 تا 102 هفتگی انجام شد. روش کار: آزمایش بهصورت طرح کاملا تصادفی شامل7 تیمار با 4 تکرار و 11 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی (10 مرغ و یک خروس) انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت است از: 1-جیره غذایی متعادل (شاهد)، 2 و 3- جیره غذایی فاقد ویتامین D3 با 10 و 20 درصد کاهش در کلسیم و فسفر، 4 و 5- بهترتیب تیمار 2 و 3 بههمراه 20 در صد افزایش در ویتامینD3 ، 6 و7- بهترتیب تیمار 2 و 3 بههمراه 50 میلیگرم عصاره رازیانه. در طول آزمایش فراسنجههای از جمله جوجهدرآوری، تلفات جنینی، درصد جوجهخروس، وزن جوجهها و اجزاء تخمدان مورد ارزیابی قرار گرفت که اثر تیمارهای آزمایشی بر تلفات جنینی و وزن زرده متصل به تخمدان معنیدار بود. نتایج: نتایج نشان داد کاهش کلسیم، فسفر و ویتامینD3 (تیمار 2 و 3) باعث افزایش معنیدار تلفات جنینی شد، همچنین کاهش کلسیم و فسفر در تیمار سوم باعث کاهش معنیدار وزن زرده متصل به تخمدان شد (05/0 P). افزودن ویتامینD3 به جیرههای غذایی با 10 درصد کمبود در میزان کلسیم و فسفر سبب جبران اثرات منفی کمبود کلسیم و فسفر بر تلفات ثانویه شد. افزودن عصاره رازیانه نیز توانست در تیمارهایی که کلسیم و فسفر آنها 10 درصد کمتر بود اثر بخش باشد اما اثر بخشی آنها به اندازه ویتامینD3 بر تلفات ثانویه نبود. نتیجه گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که زمانی که جیره دچار کمبود کلسیم و فسفر شود استفاده از عصاره رازیانه می تواند به مانند ویتامینD3 باعث کاهش تلفات ثانویه جنین شود.
کلید واژگان
عصاره رازیانهفسفر
کلسیم
مرغ مادرگوشتی
ویتامین3D
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علومدامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریگروه علومدامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
گروه علومدامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
گروه علومدامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2008-51252676-5705



