| dc.contributor.author | گنجی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | باشتنی, مسلم | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهنگفر, همایون | fa_IR |
| dc.contributor.author | غیاثی, سیداحسان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:25:32Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:25:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:25:32Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:25:32Z | |
| dc.date.issued | 2017-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-01-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-10-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گنجی, فاطمه, باشتنی, مسلم, فرهنگفر, همایون, غیاثی, سیداحسان. (1396). تأثیر مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبهای- رودهای میوه بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسههای نایلونی. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(3), 185-200. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5125 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5705 | |
| dc.identifier.uri | https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6991.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421793 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعاتی:</strong> هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبهای - رودهای میوه بنه به روش کیسههای نایلونی بود. <strong>روش کار:</strong> میوه بنه طی سه مرحله از کوهپایههای اطراف شهرستان بیرجند جمع آوری و خشک گردید. تیمارها عبارت بودند از: 1- میوه بنه ابتدای فصل رویش، 2- میوه بنه اواسط فصل رویش، و 3- میوه بنه انتهای فصل رویش. فراسنجههای تجزیه پذیری نمونهها پس از انکوباسیون به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت در شکمبه 2 رأس گاو براون سوئیس دارای فیستولا اندازهگیری شد. نتایج: با پیشرفت مرحله رشد درصد ماده خشک، چربی خام، NDF و ADF افزایش یافت (05/0P<). در مراحل اولیه رشد بیشترین میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی مشاهده شد. روغن میوه بنه مورد استفاده در آزمایش حاضر حاوی 59/16 درصد اسید چرب اشباع، 08/71 درصد اسید چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه، 22/11 درصد اسید چرب غیر اشباع با دو پیوند دوگانه و 88/0 درصد اسید چرب غیر اشباع با سه پیوند دوگانه بود. میانگین بخش سریع تجزیه (a)، بخش کند تجزیه (b) و همچنین ثابت نرخ تجزیه (c) در مورد پروتئین خام بیشتر از ماده خشک بود. قابلیت هضم شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام بالاتر از قابلیت هضم پس از شکمبهای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک و پروتئین خام میوه بنه بود. <strong>نتیجهگیری نهایی:</strong> از این مطالعه میتوان نتیجه گرفت میوه بنه غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی است و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طیبعی جایگزین آنتی اکسیدانهای سنتزی گردد. همچنین به دلیل دارا بودن حدود 83 درصد اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ارزش غذایی بالا است و میتوان در جیره نویسی دامها به منظور غنی سازی و افزایش پایداری اکسیداتیو محصولات دامی، از این اطلاعات بهره برد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Animal Science Researches | en_US |
| dc.subject | میوه بنه | fa_IR |
| dc.subject | مرحله رشد | fa_IR |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه پذیری | fa_IR |
| dc.subject | کیسههای نایلونی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبهای- رودهای میوه بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسههای نایلونی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 185 | |
| dc.citation.epage | 200 | |