نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگنجی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorباشتنی, مسلمfa_IR
dc.contributor.authorفرهنگ‌فر, همایونfa_IR
dc.contributor.authorغیاثی, سیداحسانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:32Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:32Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-01-15en_US
dc.date.submitted1396-10-25fa_IR
dc.identifier.citationگنجی, فاطمه, باشتنی, مسلم, فرهنگ‌فر, همایون, غیاثی, سیداحسان. (1396). تأثیر مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبه‌ای- رو‌ده‌ای میوه بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه‌های نایلونی. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 27(3), 185-200.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6991.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421793
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی:</strong> هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبه‌ای - رو‌ده‌ای میوه بنه به روش کیسه‌های نایلونی بود. <strong>روش کار:</strong> میوه بنه طی سه مرحله از کوهپایه‌های اطراف شهرستان بیرجند جمع آوری و خشک گردید. تیمارها عبارت بودند از: 1- میوه بنه ابتدای فصل رویش، 2- میوه بنه اواسط فصل رویش، و 3- میوه بنه انتهای فصل رویش. فراسنجه‌های تجزیه‌ پذیری نمونه‌ها پس از انکوباسیون به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت در شکمبه 2 رأس گاو براون سوئیس دارای فیستولا اندازه‌گیری شد. نتایج: با پیشرفت مرحله رشد درصد ماده خشک، چربی خام، NDF و ADF افزایش یافت (05/0P<). در مراحل اولیه رشد بیشترین میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی مشاهده شد. روغن میوه بنه مورد استفاده در آزمایش حاضر حاوی 59/16 درصد اسید چرب اشباع، 08/71 درصد اسید چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه، 22/11 درصد اسید چرب غیر اشباع با دو پیوند دوگانه و 88/0 درصد اسید چرب غیر اشباع با سه پیوند دوگانه بود. میانگین بخش سریع تجزیه (a)، بخش کند تجزیه (b) و همچنین ثابت نرخ تجزیه (c) در مورد پروتئین خام بیشتر از ماده خشک بود. قابلیت هضم شکمبه‌ای ماده خشک و پروتئین خام بالاتر از قابلیت هضم پس از شکمبه‌ای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک و پروتئین خام میوه بنه بود. <strong>نتیجه‌گیری نهایی:</strong> از این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت میوه بنه غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی است و می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طیبعی جایگزین آنتی اکسیدانهای سنتزی گردد. همچنین به دلیل دارا بودن حدود 83 درصد اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ارزش غذایی بالا است و می‌توان در جیره‌ نویسی دام‌ها به منظور غنی سازی و افزایش پایداری اکسیداتیو محصولات دامی، از این اطلاعات بهره‌ برد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectمیوه بنهfa_IR
dc.subjectمرحله رشدfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectتجزیه پذیریfa_IR
dc.subjectکیسه‌های نایلونیfa_IR
dc.titleتأثیر مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبه‌ای- رو‌ده‌ای میوه بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه‌های نایلونیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage185
dc.citation.epage200


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد