تأثیر مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبهای- رودهای میوه بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسههای نایلونی
(ندگان)پدیدآور
گنجی, فاطمهباشتنی, مسلمفرهنگفر, همایونغیاثی, سیداحسان
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه مراحل مختلف رشد بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات آنتی اکسیدانی و قابلیت هضم شکمبهای - رودهای میوه بنه به روش کیسههای نایلونی بود. روش کار: میوه بنه طی سه مرحله از کوهپایههای اطراف شهرستان بیرجند جمع آوری و خشک گردید. تیمارها عبارت بودند از: 1- میوه بنه ابتدای فصل رویش، 2- میوه بنه اواسط فصل رویش، و 3- میوه بنه انتهای فصل رویش. فراسنجههای تجزیه پذیری نمونهها پس از انکوباسیون به مدت صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت در شکمبه 2 رأس گاو براون سوئیس دارای فیستولا اندازهگیری شد. نتایج: با پیشرفت مرحله رشد درصد ماده خشک، چربی خام، NDF و ADF افزایش یافت (05/0Pنتیجهگیری نهایی: از این مطالعه میتوان نتیجه گرفت میوه بنه غنی از ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی است و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طیبعی جایگزین آنتی اکسیدانهای سنتزی گردد. همچنین به دلیل دارا بودن حدود 83 درصد اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ارزش غذایی بالا است و میتوان در جیره نویسی دامها به منظور غنی سازی و افزایش پایداری اکسیداتیو محصولات دامی، از این اطلاعات بهره برد.
کلید واژگان
میوه بنهمرحله رشد
آنتی اکسیدان
تجزیه پذیری
کیسههای نایلونی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
شاپا
2008-51252676-5705



