• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف تفاله خشک گوجه‌فرنگی بر عملکرد تولید مرغ‌های تخم‌گذار و کیفیت داخلی تخم‌مرغ در دما و زمان‌های مختلف نگهداری

    (ندگان)پدیدآور
    میرقلنج, سیدعلیکیانفر, روح اللهجانمحمدی, حسینتقی زاده, اکبر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: سطوح مختلف تفاله گوجه‌فرنگی در جیره پس از تولک مرغ‌های تخم­گذار مورد بررسی قرار گرفت. هدف: اثرات سطوح مختلف تفاله خشک گوجه­فرنگی در جیره پس از تولک مرغ­های تخمگذار بر عملکرد تولید و کیفیت داخلی تخم­مرغ در دما و زمان­های مختلف نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: آزمایشی با 120 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن پس از دوره تولک‌بری (78 هفتگی) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 5 تکرار و 8 مرغ در دو قفس مجاور  طراحی شد. جیره­های آزمایشی شامل جیره غذایی شاهد(بدون تفاله گوجه­فرنگی، صفر درصد) و سطوح 5/7 و 15 درصد تفاله گوجه فرنگی بود که اثرات آن به مدت 8 هفته بر عملکرد تولیدی پرندگان مورد ارزیابی قرار گرفت. درپایان دوره، 6 تخم­مرغ از هر تکرار در دماهای 4 و 25 درجه سانتیگراد و زمان­های 1، 7 و 30 روز پس از تولید، نگهداری و کیفیت داخلی آنها  تعیین شد. نتایج: استفاده از تفاله گوجه­فرنگی تا سطح 15 درصد جیره غذایی مرغ­های تخم­گذار به مدت 8 هفته، درصد تولید تخم­مرغ روز مرغ،  وزن تخم­مرغ،  گرم تخم­مرغ تولیدی، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را بطور معنی­داری تحت تاثیر قرار نداد. نتایج نگهداری تخم­مرغ در دما و زمان­های مختلف نیز نشان داد که اثرات اصلی سطح تفاله گوجه­فرنگی و زمان نگهداری تخم­مرغ بر واحدهاو معنی­دار بود (05/0P و با افزایش سطح تفاله گوجه­فرنگی در جیره، واحدهاو تخم­مرغ افزایش و با افزایش زمان نگهداری، واحدهاوتخم­مرغ کاهش یافت. اثرات متقابل سطوح تفاله گوجه فرنگی با مدت زمان­های نگهداری هم بر روی واحدهاو هم pH سفیده معنی­داربود (05/0Pنتیجه‌‌گیری نهایی: می­توان تا سطح 15 درصد از تفاله گوجه­فرنگی خشک شده در جیره مرغ­های تخم­گذار در دوره پس از تولک را بدون تاثیر منفی بر عملکرد تولید استفاده کرده و به­دلیل معنی­دار بودن اثرات متقابل سطوح تفاله گوجه­فرنگی با زمان­های نگهداری تخم­مرغ، 15 درصد تفاله گوجه­فرنگی توانست افزایش pH سفیده و کاهش واحد هاو تخم­مرغ را محدود کرده و کیفیت داخلی تخم­مرغ را تاحدودی حفظ کند.
    کلید واژگان
    تفاله گوجه‌فرنگی
    تولیدتخم‌مرغ
    تولک‌بری
    نگهداری
    واحد هاو

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
    گروه علوم دامی دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6961.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421785

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب