اثراسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر لاکتوباسیلهای جدا شده از شکمبه گاو
(ندگان)پدیدآور
نبیزاده اصل, ستارهولیزاده, رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: اسانس برخی گیاهان فعالیت ضد میکروارگانیزمی دارد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر لاکتوباسیلهای جداسازی شده از شکمبه گاو به منظور مطالعه امکان کنترل اسیدوز از طریق کاهش این میکروارگانیزمها انجام شد. روش کار: نمونه مایع شکمبه از شکمبه گاوهایی که با جیره حاوی 65%کنستانتره و 35 % علوفه تغذیه شده بودند جمعآوری و صاف گردید. بهمنظور جداسازی لاکتوباسیلها در سطح جنس از محیط اختصاصی MRS استفاده گردید و انتخاب کلنیها بر اساس اندازه و مورفولوژی و تستهای کاتالاز و اکسیداز و رنگآمیزی گرم انجام گرفت. سپس تستهای بیوشیمیایی تخمیر قندها و هیدرولیز آرژنین و تولید CO2از گلوکز انجام شد. به منظور بررسی تأثیر اسانس نعناع فلفلی بر لاکتوباسیلهای جداسازی شده و لاکتوباسیلوس پلنتارم ابتدا اسانس گیاه بوسیله دستگاه کلونجر استخراج شد و سپس اثر آن به کمک روش ایجاد حلقه در آگار و اندازهگیری قطر هاله عدم رشد انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 16 گونه لاکتوباسیلوس بود که در معرض غلظت ثابتی از اسانس خالص نعناع فلفلی وآب مقطر (شاهد) قرار گرفتند. نتایج: تعداد 36 کلنی مربوط به جنس لاکتوباسیلها جداسازی و شناسایی گردید که در15گروه در سه طبقه تقسیم بندی شدند. لاکتوباسیلهای هتروفرمنتیتیو با 58% فراوانی بیشتری نسبت به لاکتو باسیلهای هموفرمنتیتیو با 42% داشتند. اسانس نعناع بر تمام باکتریهای آزمایش شده اثر مهاری داشت. نتیجه گیری نهایی: اسانس گیاه نعناع فلفلی اثر معنیداری (05/0p≤) بر کاهش رشد لاکتوباسیلها در محیط آزمایشگاه داشت.
کلید واژگان
اسانسشکمبه
لاکتو باسیلوس
نعناع فلفلی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهدگروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-51252676-5705



