اثرهای استفاده از اسانس ترکیبی گیاهان دارویی در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد، هماتولوژی و پروفیل چربی خون شترمرغ
(ندگان)پدیدآور
قاسمی, حسینعلیحاج خدادادی, ایمانکاظمی بنچناری, مهدیخدایی مطلق, مهدیخلت آبادی فراهانی, امیرحسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: اسانسها به عنوان محرکهای رشد نقش مهمی در بهبود سلامتی در گونههای مختلف طیور دارند، اما در مورد تأثیر این فراوردههای گیاهان دارویی مطالعه خاصی روی جوجه شترمرغها انجام نشده است. هدف: در این مطالعه اثرهای استفاده از سطوح مختلف مکمل اسانس ترکیبی گیاهان دارویی (شامل سطوح مساوی از اسانس نعناع، اکالیپتوس، رازیانه و آویشن) بر عملکرد رشد، هماتولوژی و پروفایل چربی خون در جوجه شترمرغ اهلی آفریقایی از سن 5 تا 7 ماه مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: سه تیمار آزمایشی عبارت بودند از: شاهد (بدون اسانس)، و سطح 200 و 400 میلیگرم اسانس در لیتر آب آشامیدنی. در مجموع 18 قطعه جوجه شترمرغ (6 پرنده برای هر تیمار) در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: سطح 200 میلیگرم از اسانس به طور معنیداری وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی را از 5 تا 7 ماهگی بهبود بخشید (05/0Pنتیجهگیری نهایی: به طور کلی، استفاده از غلظت 200 میلیگرم اسانس ترکیبی در جوجههای شترمرغ برای بهبود رشد، مقاومت به تنش و متابولیسم کلسترول موثر بود.
کلید واژگان
اسانسرشد
هماتولوژی
چربی سرم
جوجه شترمرغ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه اراکگروه علوم دامی دانشگاه اراک
گروه علوم دامی دانشگاه اراک
گروه علوم دامی دانشگاه اراک
گروه علوم دامی دانشگاه اراک
شاپا
2008-51252676-5705



