اثر افزودن سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین به جیره غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
خیری, فرشیدعلی بیگی, محسننصر, جواد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین روی عوامل فیزیولوژیک و عملکرد جوجههای گوشتی تاثیرگذارند. هدف:آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسیدهای آمینه لیزین و ترئونین بر خصوصیات لاشه و بار میکروبی روده جوجههای گوشتی انجام گرفت. روش کار: 960 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه راس 308 انتخاب و در یک طرح فاکتوریل با 12 تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار به صورت تصادفی تقسیمبندی شدند. جیرههای آزمایشی شامل چهار سطح لیزین (100، 110، 120 و 130 درصد توصیههایNRC) و سه سطح ترئونین (100، 110 و 120 درصد توصیههایNRC) بودند. جیرهها در دو دوره آغازین (0 تا 21 روزگی) و رشد (21 تا 42 روزگی)، در اختیار طیور قرار گرفتند. نتایج:در دوره آغازین، سطح 120 درصد لیزین و ترئونین، سبب بهبود وزن زنده، لاشه و درصد لاشه، سینه، ران و کبد (05/0P نتیجهگیری نهایی: بر اساس نتایج تحقیق حاضر، میتوان در دورههای آغازین و رشد، سطح لیزین و ترئونین جیره را برای مطلوبتر کردن عملکرد و خصوصیات لاشه، تا 20 درصد بیشتر از توصیه NRC تنظیم کرد.
کلید واژگان
جوجه گوشتیلیزین
ترئونین
خصوصیات لاشه
بار میکروبی روده
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واﺣد ﺷﻬﺮﮐﺮد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واﺣد ﺷﻬﺮﮐﺮد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واﺣﺪ ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
شاپا
2008-51252676-5705



