• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی عملکرد، سیستم ایمنی و خصوصیات آنتی‌اکسیدانی سرم در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های بر پایه گندم حاوی سطوح مختلف نانو ‌اکسید ‌روی از 1 تا 21 روزگی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, بنت الهدااکبری, محمد‌رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: روی یک عنصر حیاتی برای رشد و فرآیند‌های فیزیولوژیک مختلف در حیوانات است. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نانو اکسید روی (ZONPs) در جیره‌های بر پایه گندم بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 240 قطعه جوجه خروس گوشتی یک‌روزه سویه راس 308، در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمار‌های آزمایشی شامل یک جیره‌ بر پایه گندم (شاهد، فاقد روی در مکمل معدنی مورد استفاده) و جیره‌های مکمل شده با 20، 40، 60، 80 و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم روی از منبع ZONPs بود. به منظور بررسی عملکرد جوجه‌ها، خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه‌ها بطور هفتگی اندازه‌گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. جهت بررسی پاسخ ایمنی همورال، تزریق گلبول‌های قرمز خون گوسفند (SRBC) در سن 7 روزگی صورت گرفت. هفت و 14 روز پس از تزریق، خونگیری انجام شد و میزان تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC تعیین گردید. جهت بررسی پاسخ ازدیاد حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH)، در روز 20 آزمایش تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA-P) به مقدار 1/0 میلی‌لیتر بین پوست انگشتان پا صورت گرفت و تغییر ایجاد شده در ضخامت پوست اندازه‌گیری شد. جهت بررسی وضعیت آنتی‌اکسیدانی سرم خون، غلظت مالون‌دی‌آلدهید (MDA) در نمونه‌های گرفته شده در سن 21 روزگی (2 پرنده از هر تکرار) اندازه‌گیری شد. جهت اندازه‌گیری ویسکوزیته شیرابه هضمی، در روز 21 از هر تکرار دو پرنده کشته شده و محتویات ژژنوم و ایلئوم نمونه‌گیری شد. نتایج: افزودن 80 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش مصرف خوراک در دوره‌های 1 تا 7 و 1 تا 14 روزگی، در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). همچنین، افزودن 80 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب کاهش ویسکوزیته محتویات ژژنوم و ایلئوم، افزایش تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC در 14 روز پس از تزریق، و کاهش غلظت سرمی مالون‌دی‌آلدهید در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). از سوی دیگر، افزودن 60 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش پاسخ CBH در مقایسه با تیمار شاهد، در 12 ساعت بعد از تزریق شد (05/0>P). P). همچنین، افزودن 80 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب کاهش ویسکوزیته محتویات ژژنوم و ایلئوم، افزایش تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC در 14 روز پس از تزریق، و کاهش غلظت سرمی مالون‌دی‌آلدهید در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). از سوی دیگر، افزودن 60 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش پاسخ CBH در مقایسه با تیمار شاهد، در 12 ساعت بعد از تزریق شد (05/0>P). P). از سوی دیگر، افزودن 60 میلی‌گرم روی در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش پاسخ CBH در مقایسه با تیمار شاهد، در 12 ساعت بعد از تزریق شد (05/0>P). P). نتیجه‌گیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق به نظر  می‌رسد که افزودن روی از منبع ZONPs در مقادیر 60 تا 80 میلی‌گرم در هر کیلوگرم جیره، می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت آنتی‌اکسیدانی سرم خون جوجه‌های گوشتی موثر باشد.
    کلید واژگان
    نانو روی
    عملکرد
    سیستم ایمنی
    مالون‌دی‌آلدهید
    جوجه‌ی گوشتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد
    گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6333.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421758

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب