اثر سطوح مختلف میوه بلوط بر مرفولوژی شکمبه و روده کوچک و pH محتویات دستگاه بزغالههای مرغز
(ندگان)پدیدآور
عزیزی, عثمانصلواتی, ئهسرینوزیری, اسعد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: دانه بلوط میتواند یک خوراک ارزان و قابل دسترس در بسیاری از کشورها از جمله ایران مورد استفاده قرار گیرد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف میوه بلوط بر مورفولوژی شکمبه و روده کوچک و pH محتویات دستگاه گوارش در بزهای مرخز انجام شد. روش کار: بیست و چهار رأس بزغاله نر مرخز با میانگین وزنی 1±16کیلوگرم و میانگین سنی 4 تا 5 ماه در قالب یک طرح کاملاَ تصادفی استفاده شد. دوره آزمایشی 105 روز بود و جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی صفر، 8، 17 و 25 درصد میوه بلوط بودند. بزغالهها در هر 4 گروه با علوفه خشک یونجه و کنسانتره (دانه جو برای گروه شاهد و میوه بلوط به عنوان جایگزین دانه جو برای گروه های آزمایشی) تغذیه شدند. نتایج: نتایج نشان داد که جیرههای آزمایشی فاقد اثر معنی داری (05/0نتیجه گیری کلی: نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد استفاده از 25 درصد بلوط در جیره بز مرخز فاقد اثر منفی بر مورفولوژی شکمبه و روده کوچک و pH هضمی محتویات دستگاه گوارش بود.
کلید واژگان
بزغاله مرخزpH دستگاه گوارش
مورفولوژی شکمبه و روده کوچک
میوه بلوط
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
1 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان2 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
3 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
شاپا
2008-51252676-5705



