نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصالحی نسب, موناfa_IR
dc.contributor.authorزره‌داران, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, مختارعلیfa_IR
dc.contributor.authorعلیجانی, صادقfa_IR
dc.contributor.authorحسنی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:25:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:25:24Z
dc.date.available1399-07-09T12:25:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:25:24Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-15en_US
dc.date.submitted1395-11-27fa_IR
dc.identifier.citationصالحی نسب, مونا, زره‌داران, سعید, عباسی, مختارعلی, علیجانی, صادق, حسنی, سعید. (1395). تجزیه و تحلیل خصوصیات ژنتیکی و فنوتیپی صفات کیفیت تخم‌مرغ در مرغ‌های بومی اصفهان. پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی), 26(3), 165-177.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5125
dc.identifier.issn2676-5705
dc.identifier.urihttps://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_5799.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/421747
dc.description.abstract<strong>زمینه مطالعاتی:</strong> بررسی خصوصیات ژنتیکی و فنوتیپی صفات کیفیت تخم­مرغ از اهمیت بالایی در اصلاح­نژاد مرغ­های بومی برخوردار است. <strong>هدف:</strong> این تحقیق با هدف تخمین وراثت پذیری و همبستگی­های ژنتیکی و فنوتیپی این صفات در مرغ­های بومی اصفهان انجام شد. <strong>روش کار:</strong> تعداد 1024 عدد تخم­مرغ مربوط به نسل پانزدهم، از مرکز اصلاح­نژاد مرغ­های بومی اصفهان جمع­آوری و صفات کیفیت خارجی و داخلی آنها اندازه­گیری شد. پارامترهای ژنتیکی و فنوتیپی صفات به وسیله ی شش مدل حیوانی و با استفاده از روش حداکثر درستنمایی محدود شده مورد برآورد قرار گرفت.  <strong>نتایج:</strong> تخمین­های وراثت­پذیری برای کیفیت خارجی در دامنه­ی 14/0 تا 38/0 و برای کیفیت داخلی در دامنه­ی 11/0 تا 25/0 قرار داشت. در مورد کیفیت خارجی، بیشترین همبستگی مثبت ژنتیکی بین وزن مخصوص و ضخامت پوسته­ (93/0) و بیشترین همبستگی منفی ژنتیکی بین طول و شاخص شکل تخم­مرغ (81/0-) مشاهده شد. همچنین در مورد کیفیت داخلی، بیشترین همبستگی مثبت ژنتیکی بین ارتفاع سفیده و واحد هاو (99/0) و بیشترین همبستگی منفی ژنتیکی بین قطر زرده و شاخص زرده (54/0-) مشاهده شد. بیشترین همبستگی ژنتیکی بین صفات کیفیت خارجی و کیفیت داخلی مربوط به وزن تخم­مرغ و وزن سفیده­ (92/0) بود. <strong>نتیجه­گیری نهایی:</strong> نتایج نشان داد که بهبود صفات کیفیت خارجی از طریق انتخاب برای وزن مخصوص به دلیل بالا بودن توارث پذیری، همبستگی ژنتیکی مطلوب با اکثر صفات کیفیت خارجی و اندازه­گیری آسان، امکان­پذیر است. از طرفی انتخاب برای افزایش ارتفاع زرده نیز به دلایل مشابه منجر به بهبود کیفیت داخلی تخم­مرغ خواهد شد. با توجه به همبستگی ژنتیکی منفی وزن مخصوص و ارتفاع زرده، استفاده همزمان از این دو صفت در یک شاخص انتخاب می تواند منجر به بهبود کیفیت داخلی و خارجی تخم­مرغ در مرغ­های بومی اصفهان شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Animal Science Researchesen_US
dc.subjectکیفیت تخم‌مرغfa_IR
dc.subjectمرغ‌های بومیfa_IR
dc.subjectوراثت‌پذیریfa_IR
dc.subjectهمبستگی ژنتیکیfa_IR
dc.titleتجزیه و تحلیل خصوصیات ژنتیکی و فنوتیپی صفات کیفیت تخم‌مرغ در مرغ‌های بومی اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.department1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.department2 استاد گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.department3 دانشیار گروه علوم دامی موسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.contributor.department4 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.department5 دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage165
dc.citation.epage177


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد