ماهیان خاویاری
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
اهمیت افزودن مواد جاذب غذایی به جیره غذایی فرموله شده ماهیان خاویاری
(2025-02-19)کاهش تلفات بچه ماهیان، بالابردن سرعت رشد و تولید بیشتر در واحد سطح یکی از اهداف تولیدکنندگان ماهیان خاویاری برای رسیدن به صرفه اقتصادی است. در همین راستا، مواد جاذب مختلف جهت کاهش هزینه تغذیه، بهبود کیفیـت غـذای فرموله ...
-
الزامات مدیریت بهداشتی کنترل بیماریهای شایع ویروسی در آبزیپروری ماهیان خاویاری
(2025-02-19)با توجه به توسعه روزافزون آبزیپروری ماهیان خاویاری در ایران، ابتلای این ماهیان به انواع بیماریهای عفونی و غیرعفونی دور از ذهن نیست. همچنین به دلیل طولانی بودن دوره پرورش ماهیان خاویاری و اهمیت اقتصادی آنها، توجه به ...
-
تاثیر جیره های مختلف غذایی بر رشد، بازماندگی، ترکیب اسیدهای چرب واسیدهای آمینه لاشه لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)
(2025-02-19)تاثیر 7 جیره غذایی بر لارو تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) از وزن اولیه 076/0 گرم ، در 21 مخزن پلاستکی 50 لیتری (20 لیتر آب شیرین در هر مخزن) با تراکم 5 لارو در هر لیتر آب مخازن به مدت 30 روز مورد بررسی قرار گرفت. ...
-
راهکارهای افزایش قابلیت هضم چربی در آبزیان با تأکید بر ماهیان خاویاری
(2025-02-19)در انتخاب مواد تشکیل دهنده ی خوراک آبزیان، نه تنها مقدار اقلام برای تنظیم یک رژیم متعادل، بلکه کیفیت آنها نیز ضروری است. ترکیب این مواد مغذی می تواند مستقیماً بر قابلیت هضم خوراک تأثیر بگذارد. قابلیت هضم نیز به نوبه خود ...
-
بررسی درصد بازماندگی بچه ماهیان ازونبرون (A. stellatus) در شوریهای مختلف جهت بازسازی ذخایر دریای خزر
(2024-12-21)به منظور بررسی بازماندگی بچه ماهیان ازون برون در یک دوره رشد یک ماهه تعداد 1200 قظعه بچهماهی ازون برون در اوزان 5/0 تا 10 گرم در شوریهای مختلف از 0 تا 13 قسمت در هزار در مخازن فایبرگلاس 2 تنی مورد آزمایش قرار گرفتند. ...
-
راهنمای حفظ کیفیت خاویار در فرآیند فرآوری
(2025-02-19)خاویار یک محصول باارزش و گرانقیمت شیلاتی است که همانند دیگر فرآورده های شیلاتی است مصرف آن از جنبه های سلامت بسیار با اهمیت است. اما این محصول مانند سایر محصولات شیلاتی بدلیل ترکیب شمیایی و خصوصیات فیزیکی از قابلیت فساد ...
-
استفاده از هورمون سنتتیک برپایه دانش فنی بومی در تکثیر مصنوعی تاسماهی استرلیاد
(2024-12-21)شرایط پرورش که مانع از رویایی ماهیان با محیط طبیعی تولید مثلشان میشود، در آزادسازی گنادوترپینها اختلال ایجاد میکند. این نقص منجر به مشکلاتی در استحصال اسپرم و تخمریزی طبیعی ماهیان میشود. پرورش دهندگان برای مقابله با ...
-
تولید ژلاتین از محصولات جانبی ماهیان خاویاری
(2024-12-21)تحقیق حاضر به بررسی انواع ژلاتین، اهمیت و روشهای تهیه آن و چگونگی تهیه ژلاتین از پوست ماهیان خاویاری میپردازد. ژلاتین ماکرومولکول پروتئینی و کلوئیدی است که از هیدرولیز کلاژن آبزیان به دست میآید. زائدات حاصل از فرآوری ...
-
کاربرد پودرعصاره سیر (Allium sativum) در ارتقای میزان بازماندگی، رشد و ایمنی غیر اختصاصی بچه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
(2024-12-21)سیر از جمله گیاهانی است که ویژگیهای مفید و اثرات درمانی و دارویی متعددی برای آن در طب سنتی بیان گردیده است. این گیاه می تواند خواصی گوناگونی از جمله تحریک ایمنی، رشد و نیز بهبود کیفیت غذا را در ماهیان مختلف از خود بروز ...
-
واکسیناسیون در آبزیپروری با نگاهی بر ماهیان خاویاری
(2024-12-21)با افزایش تراکم در آبزیپروری افزایش شیوع بیماریها گریزناپذیر است. آنتیبیوتیکها و سموم شیمیایی روش معمول مبارزه با بیماریها میباشند. هزینه بالا، مقاومت دارویی، مشکلات زیست محیطی، کاهش کیفیت گوشت و مشکلات اجرایی باعث ...
-
کاربرد درک الکتریکی در ماهیان با تأکید بر ماهیان خاویاری
(2024-07-22)سیستم درک الکتریکی در بسیاری از گونههای ماهیان مورد مطالعه قرار گرفته است. میدانهای الکتریکی از طریق تحریک اندامهای الکتریکی بهوجود میآیند. در ماهیان دارای سیستم الکتریکی ضعیف، بر اثر آشفتگی در میدان مغناطیسی، اجسام ...
-
اهمیت روش های تغذیه ماهی در قفس های شناور
(2024-07-22)غذای مورد استفاده در قفس برای تغذیه ماهیان باید حاوی سطوح کافی از پروتئین و انرژی بوده، از نظر اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب بالانس بوده و دارای مقادیر مناسب از مکمل های معدنی و ویتامینی باشد. در صورت استفاده از غذاهای ته ...
-
پرورش لارو ماهیان خاویاری تا مرحله انگشت قد در سیستم بیوفلاک
(2024-07-22)پرورش لاروهای ماهی خاویاری در سیستمهای مبتنی بر بیوفلاک بهعنوان یک رویکرد امیدوارکننده و پایدار در آبزیپروری شناخته میشود. تکنولوژی بیوفلاک با بهرهگیری از جامعهای متنوع از میکروارگانیسمها، از جمله باکتریهای ...
-
اهمیت غنیسازی غذای زنده در تغذیه لارو ماهیان خاویاری
(2024-07-22)ماهیان خاویاری با توجه به ارزش اقتصادی بالا به عنوان یکی از کاندیدهای بالقوه برای پرورش ماهی در کشور هستند. با وجود تمایل بالا برای پرورش این گونههای ارزشمند، تغذیه و پرورش لارو این ماهیان به عنوان یکی از تنگناهای پرورش ...
-
اصول کاربردی علمی، فنی و بهداشتی تولید محصول دودی گوشت ماهیان خاویاری
(2024-07-22)گوشت ماهیان خاویاری از ارزش تغذیه ای بالا برخوردار است و به دلیل نداشتن استخوان و سهولت در آماده سازی از قابلیت پذیرش مناسبی توسط مصرف کنندگان برخوردار است. گوشت این ماهی ها به فرآوری های مختلف از قبیل کنسرو، فیله، استیک ...
-
کاربرد تیامین در ارتقاء شاخصهای انکوباسیون فیلماهی (Huso huso) پرورشی
(2023-12-22)در مراحل مختلف انکوباسیون تخمهای لقاح یافته و پرورش لارو ماهیان خاویاری میزان قابل توجهی از تلفات رخ میدهد، بنابراین با در نظر گرفتن تعداد کم مولدین طبیعی و پرورشی مناسب جهت تکثیر و همچنین هزینه بالای نگهداری مولدین ...
-
کاربرد پروبیوتیک اختصاصی در پرورش ماهی ازونبرون (Acipenser stellatus) جوان
(2023-12-22)پروبیوتیکها از طریق بهبود تعادل میکروبی روده ماهیان میتوانند تأثیرات سودمندی را در هضم و جذب غذا ایجاد نمایند. امروزه با افزایش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری در کشور، میبایست به افزایش رشد و ایمنی این ماهیان توجه ...
-
روش های استخراج، کاربردهای دارویی و زیستی کندروتین سولفات و گلوکزآمین بدست آمده از ضایعات آبزیان
(2023-12-22)امروزه خصوصیات زیست فعالی زیادی از گلیکوزآمینوگلیکان ها گزارش شده است و این ترکیبات را بسیار با ارزش ساخته است. کندروتین سولفات یک گلیکوزآمینوگلیکان سولفاته است که در غضروف و سایر اجزای بدن یافت می شود. کندروتین سولفات را ...
-
کاربرد فناوریهای نوین مولکولی در برنامه های حفاظت ژنتیکی و پرورش ماهیان خاویاری
(2023-12-22)هدف از این مقاله تعیین کاربردهای فناوریهای نوین مولکولی در برنامه های حفاظت ژنتیکی و پرورش ماهیان خاویاری میباشد. راسته تاسماهیسانان، شامل دو خانواده Acipenseridae (ماهیان خاویاری) و Polyodontidae (پاروپوزه ماهیان)، ...
-
روشهای تشخیص مولکولی بیماریهای ماهیان خاویاری
(2023-06-22)اصول یک برنامه مدیریت بهداشتی موفق شامل تشخیص سریع، کارآمد و دقیق عامل بروز بیماری و مرگ و میر است. روشهای مولکولی به طور قابل توجهی روشهای تشخیصی بیماری های ماهیان را متحول کرده است. این تکنیکها راحتتر از روشهای مرسوم ...



