نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقوی پنجه, نویدfa_IR
dc.contributor.authorفتحی نسری, محمد حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:20:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:20:31Z
dc.date.available1399-07-09T12:20:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:20:31Z
dc.date.issued2020-07-22en_US
dc.date.issued1399-05-01fa_IR
dc.date.submitted2019-07-16en_US
dc.date.submitted1398-04-25fa_IR
dc.identifier.citationقوی پنجه, نوید, فتحی نسری, محمد حسن. (1399). ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنجه های هضم برون تنی ضایعات برداشت زرشک در مقایسه با یونجه. تحقیقات تولیدات دامی, 9(2), 79-90. doi: 10.22124/ar.2020.13871.1431fa_IR
dc.identifier.issn2252-0872
dc.identifier.issn2538-6107
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2020.13871.1431
dc.identifier.urihttps://ar.guilan.ac.ir/article_4202.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420128
dc.description.abstractرقابت خوراک دام با غذای انسان یکی از چالش­های اصلی در پایداری سیستم­های تولید دامی است و از این منظر، شناسایی و تعیین ارزش غذایی ضایعات کشاورزی به عنوان جایگزین در تغذیه دام، اهمیّت دارد. پژوهش حاضر به منظور تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنجه­های هضم برون­تنی ضایعات مختلف گیاه زرشک انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ (به نسبت 60 به 40) بود. نمونه­های ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه شده و در معرض آفتاب خشک شد. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونه­ها پس از آسیاب شدن، بر اساس روش­های استاندارد آزمایشگاهی تعیین شده و مقدار گاز تولیدی در زمان­های 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت ثبت شد. نتایج مشخص کرد میزان ماده خشک، ماده آلی و خاکستر در بین تیمارهای آزمایشی یکسان است. بالاترین میزان پروتئین خام ضایعات حاصل از برداشت زرشک در برگ مشاهده شد، همچنین بخش عمده تانن موجود در ضایعات زرشک از نوع قابل هیدرولیز بود. گرچه ثابت نرخ تولید گاز (c) در بین تیمارها یکسان بود، اما بیشترین پتانسیل تولید گاز (b) در برگ زرشک مشاهده شد (05/0>P). بازدهی تخمیر خوراک، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل سوخت و ساز و انرژی خالص شیردهی نیز در برگ زرشک بالاتر از یونجه خشک بود (05/0>P). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد ضایعات حاصل از برداشت زرشک (به جز شاخه) ارزش غذایی قابل قبولی داشته و با توجه حجم زیاد آن در استان خراسان جنوبی، امکان تهیه در مقیاس صنعتی و هزینه کمتر از یونجه، می­توان با تحقیقات بیشتر از آن به عنوان جایگزین بخشی از علوفه­های مرسوم نظیر یونجه خشک در جیره نشخوارکنندگان استفاده نمود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات تولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Production Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/ar.2020.13871.1431
dc.subjectتولید گازfa_IR
dc.subjectزرشکfa_IR
dc.subjectفرآورده های فرعی کشاورزیfa_IR
dc.subjectهضم برون تنیfa_IR
dc.subjectتغذیه دامfa_IR
dc.titleارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنجه های هضم برون تنی ضایعات برداشت زرشک در مقایسه با یونجهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دوره دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue2
dc.citation.spage79
dc.citation.epage90


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد