اثر ژل آلوئهورا و مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر عملکرد، متابولیتهای خونی و فراسنجههای ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
میرزائی آقجه قشلاق, فرزادسیفی, نادرنویدشاد, بهمننیک بین, سعیدکرامتی جبه دار, سمیرا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ژل آلوئهورا و مکمل اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر عملکرد، متابولیتهای خونی و فراسنجههای ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بدین منظور، تعداد 24 رأس گوساله نر و ماده با میانگین سنی 10-1 روزه و میانگین وزنی 8±38 کیلوگرم به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) جیره پایه شامل خوراک آغازین و شیر کامل (شاهد)، (2) جیره پایه+250میلیگرم ژل آلوئهورا به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، (3) جیره پایه+20 گرم مکمل CLA (بر اساس هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی) و (4) 250 میلیگرم ژل آلوئهورا+20 گرم مکملCLA بودند. میزان مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، متابولیتهای خونی و شاخصهای ایمنی و سلامتی اندازهگیری شدند.بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از نظر مصرف خوراک و عملکرد گوسالههای شیرخوار هلشتاین تفاوت معنیداری مشاهده نشد. اثر متقابل ژل آلوئهورا و CLA بر غلظت گلوکز خون معنیدار بوده و گوسالههای دریافتکننده 250 میلیگرم ژل آلوئهورا کمترین غلظت گلوکز (33/88 میلیگرم در دسی لیتر) را داشتند (05/0P
کلید واژگان
اسید چرب مزدوجعملکرد
سلامت
گوساله
گیاه دارویی
تغذیه دام
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-07-221399-05-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلیدانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکترای تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی
شاپا
2252-08722538-6107



