اثر متقابل پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی مرغ های تخم گذار در دوره پس از تولک
(ندگان)پدیدآور
ولی زاده, رامینکیانفر, روح الهمیرقلنج, سید علیعلیایی, مجید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایشی به منظور بررسی اثر پودر زنجبیل و فلفل قرمز در جیره بر پایه گندم بر صفات عملکردی و پاسخ ایمنی هومورال در مرغهای تخمگذار انجام شد. در این آزمایش تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W36 در سن 76 هفتگی و بعد از تولک بر اساس درصد تولید و وزن بدن انتخاب و در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با چهار تکرار و هشت مرغ در هر تکرار استفاده شد. فاکتورها شامل سه سطح پودر فلفل قرمز (0، 1 و2 درصد) و سه سطح پودر زنجبیل (0، 1 و2 درصد) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که سطح 2 درصد فلفل قرمز در مقایسه با سطح صفر درصد آن، تولید تخممرغ (23/71 در مقابل 78/73 درصد)، وزن توده تخممرغ تولیدی (39/45 در مقابل 53/47 گرم) و میزان ایمنوگلوبین کل و M را بهطور معنیداری افزایش داد (05/0P
کلید واژگان
ایمنی هومورالزنجبیل
فلفل قرمز
صفات عملکردی
مرغ تخمگذار
تغذیه طیور
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
شاپا
2252-08722538-6107



