| dc.contributor.author | ناظمی, فردین | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرحسینی, سید ضیاالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | قوی حسین زاده, نوید | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان زاده, هوشنگ | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدیزاده, مختار | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:20:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:20:09Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:20:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:20:09Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-01-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-11-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ناظمی, فردین, میرحسینی, سید ضیاالدین, قوی حسین زاده, نوید, دهقان زاده, هوشنگ, مهدیزاده, مختار. (1396). ارتباط چندشکلی ژن کاپاکازئین با صفات اقتصادی شیر در گاوهای بومی استان گیلان. تحقیقات تولیدات دامی, 6(1), 53-61. doi: 10.22124/ar.2017.2174 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0872 | |
| dc.identifier.issn | 2538-6107 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22124/ar.2017.2174 | |
| dc.identifier.uri | https://ar.guilan.ac.ir/article_2174.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420013 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش رابطه ژنوتیپهای ژن کاپاکازئین با صفات تولیدی در گاوهای بومی استان گیلان بررسی شد. از 100 راس گاو ماده در فومن، رشت و آستانه اشرفیه خونگیری به عمل آمد. استخراج DNA با استفاده از روش شستشوی نمکی بهینه انجام گرفت. با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی، قطعهای به طول350 جفت باز از ژن کاپا کازئین با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) تکثیر شد. جهت تعیین ژنوتیپ ژن کاپاکازئین با استفاده از نشانگر PCR-RFLP، محصول واکنش زنجیرهای پلیمراز به وسیله آنزیم Hinf I هضم شد. فراوانی مشاهده شده ژنوتیپهایAA ،AB و BB بهترتیب 48/0 ، 52/0 و 00/0 و فراوانی آللهای A و B بهترتیب 74/0 و 26/0 بود. بر اساس نتایج آزمون مربع کای، جمعیتهای مورد بررسی در تعادل هاردی-واینبرگ قرار نداشتند. مقایسه میانگین حداقل مربعات در این جایگاه نشان داد که اثر چندشکلی بر صفات تولید شیر، درصد چربی و درصد پروتئین معنیدار بود (01/0PP) و ژنوتیپ AA دارای درصد چربی و درصد پروتئین کمتر بود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22124/ar.2017.2174 | |
| dc.subject | پروتئین شیر | fa_IR |
| dc.subject | چند شکلی ژنی | fa_IR |
| dc.subject | کاپاکازئین | fa_IR |
| dc.subject | گاو بومی گیلان | fa_IR |
| dc.subject | PCR-RFLP | fa_IR |
| dc.subject | ژنتیک مولکولی | fa_IR |
| dc.title | ارتباط چندشکلی ژن کاپاکازئین با صفات اقتصادی شیر در گاوهای بومی استان گیلان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد معاونت بهبود تولیدات دامی استان گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 53 | |
| dc.citation.epage | 61 | |