• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تغذیه منابع مختلف چربی در دوره انتقال بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجه‌های خونی گاوهای شیری هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    رجبی, یحییچاشنی دل, یداللهدیرنده, عیسی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تغذیه منابع مختلف چربی بر تولید و ترکیب شیر و فراسنجه‌های خونی طی دوره انتقال در گاوهای شیری هلشتاین بود. بدین منظور 60 رأس گاو شیری هلشتاین آبستن چند شکم زایش  بر اساس پیش‌بینی زایش به‌طور تصادفی انتخاب شدند. گاوها از روز 21 قبل از زایش تا روز 21 پس از زایش در یکی از سه گروه تیماری قرار گرفتند: 1- جیره کنترل که دارای پودر چربی اشباع (پالم) بود (20= n)، 2- جیره دارای دانه کتان اکسترود شده (20= n) و 3- جیره دارای دانه سویا برشته (20= n). جیره‌های آزمایشی از نظر ماده خشک و پروتئین خام یکسان ولی از نظر منبع چربی استفاده شده متفاوت بودند . تولید و ترکیبات شیر به‌صورت هفتگی اندازه‌گیری شد. خون‌گیری برای سنجش گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات (BHBA)، اسیدهای چرب غیراستریفه (NEFA)، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL)، تری‌گلیسرید و کلسترول از شروع آزمایش به صورت هفتگی انجام شد. نتایج نشان داد تولید شیر و مصرف خوراک تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0> P). ترکیبات شیر در بین جیره‌های آزمایشی مشابه بود (05/0> P) ولی درصد چربی شیر و مقدار چربی تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار گرفت (05/0> P) و در گاوهایی که دانه کتان مصرف کردند کمتر از گروه دانه سویا و گروه کنترل بود. مقدار تری‌گلیسرید، غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتا هیدروکسی بوتیرات در گاوهایی که دانه کتان اکسترود شده مصرف کردند به‌صورت معنی‌داری کمتر از دو گروه دیگر بود (05/0> P). به‌طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تغذیه جیره‌های دارای دانه سویا و دانه کتان اکسترود شده در دوره انتقال با کاهش درصد چربی شیر و غلظت اسیدهای چرب غیراستریفه و بتاهیدروکسی بوتیرات و همچنین افزایش غلظت گلوکز می‌تواند در بهبود سلامت پس از زایش نقش مهمی داشته باشد.
    کلید واژگان
    اسیدهای چرب
    دانه کتان اکسترود شده
    دانه سویا برشته
    دوره انتقال
    گاو شیری
    فیزیولوژی نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://ar.guilan.ac.ir/article_2188.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/420008

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب