اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
مهدی زاده, سمیهمحمدی, مهردادمحیطی اصلی, مازیار
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر افزودن سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای خون و میکروفلور روده بلدرچینهای ژاپنی با استفاده از 280 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملا تصادفی در 5 تیمار و 4 تکرار و 14 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل صفر، 5/0، 1، 5/1 و2 میلیلیتر عصاره آبی سیر در یک لیتر آب آشامیدنی بودند. در روز 42 آزمایش، از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین به صورت تصادقی انتخاب و نمونهگیری از ایلئوم به منظور تعیین وضعیت میکروفلور صورت گرفت و سپس لاشه آنها تجزیه شد. در روز 42 از ورید بال دو قطعه بلدرچین (یک نر و یک ماده) از هر قفس نمونه خون گرفته شد و پس از جدا کردن سرم، میزان تریگلیسیرید، کلسترول کل، HDL و LDL اندازهگیری شد. افزودن عصاره آبی سیر به آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی اثر معنیداری بر خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نسبی اجزای لاشه و اندامهای داخلی نداشت. طول نسبی قسمتهای مختلف روده کوچک شامل دئودنوم، ژژنوم و ایلئوم و غلظت لیپیدهای سرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0
کلید واژگان
بلدرچین ژاپنیسیر
عملکرد
لیپیدهای خون
فلورمیکروبی
تغذیه طیور
فیزیولوژی طیور
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دانشگاه گیلاندانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان
شاپا
2252-08722538-6107



