اثر سطوح مختلف اسانس اسطوخدوس بر عملکرد، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی در جیره بر پایه گندم
(ندگان)پدیدآور
سلامی, کبریسالاری, سمیهبوجارپور, محمدقربانی, محمد رضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثر اسانس اسطوخدوس بر عملکرد و جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی در جیره بر پایه گندم در قالب طرح کاملاً تصادفی و با آرایش فاکتوریل 3×2 با چهار تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارها شامل سطوح مختلف گندم (صفر و 50 درصد جیره) و سطوح مختلف اسانس اسطوخدوس (صفر، 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. تنها در دوره آغازین مصرف خوراک در جیره حاوی گندم و بدون گندم، با افزودن سطح اسانس اسطوخدوس به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). افزایش وزن تحت تاثیر اعمال تیمارها قرار نگرفت (05/0P). LDL خون نیز تحت تاثیر اعمال تیمارها قرار گرفت (05/0>P)، بطوریکه با افزودن اسانس به جیره بدون گندم و دارای گندم مقدار LDLخون به طور معنیداری کاهش یافت. اعمال تیمارها اثر معنیداری بر خصوصیات لاشه جوجه گوشتی از جمله ران، طحال، پانکراس و سنگدان داشت (05/0>P)، بطوریکه با افزون اسانس وزن ران به طور معنیداری افزایش و وزن طحال، پانکراس و سنگدان کاهش یافت. pH ایلئوم، گرانروی و جمعیت میکروبی سکوم تحت تاثیر اثر متقابل اسانس و گندم قرار نگرفتند (05/0
کلید واژگان
اسانس اسطوخدوسجمعیت میکروبی
جوجه گوشتی
عملکرد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاناستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
شاپا
2252-08722538-6107



