نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابایی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorچاشنی دل, یدالهfa_IR
dc.contributor.authorدیرنده, عیسیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:20:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:20:03Z
dc.date.available1399-07-09T12:20:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:20:03Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-26en_US
dc.date.submitted1395-04-06fa_IR
dc.identifier.citationبابایی, مهدی, چاشنی دل, یداله, دیرنده, عیسی. (1395). اثر کبالت و فرآوری دانه جو ﺑﺮ عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های شکمبه ای و خونی در بره های پرواری. تحقیقات تولیدات دامی, 5(1), 1-13.fa_IR
dc.identifier.issn2252-0872
dc.identifier.issn2538-6107
dc.identifier.urihttps://ar.guilan.ac.ir/article_1721.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/419976
dc.description.abstractاین پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف کبالت جیره­ای و نوع فرآوری دانه جو بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه­های شکمبه­ای و خونی در بره­های پرواری انجام شد. تعداد 32 رأس بره نر پرواری آمیخته زل، با سن 16±134 روز و میانگین وزن اولیه 2±25 کیلوگرم به صورت آزمایش فاکتوریل 4×2 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و به مدت 70 روز در تیمارهای آزمایشی زیر قرار گرفتند: دو نوع فرآوری دانه جو (دانه جو آسیاب شده و غلطک زده همراه با بخار) همراه با چهار سطح کبالت (0، 250/0، 50/0 و 75/0 میلی­گرم در کیلوگرم ماده خشک). دام­ها در طول دوره­ پرواربندی هر 14 روز وزن­کشی شدند. نمونه مدفوع و مایع شکمبه از کل بره­ها گرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف ماده خشک روزانه در بره­های تغذیه شده با دانه جو فرآوری شده به صورت غلطک همراه با بخار بالاتر از بره­های تغذیه شده با جو آسیاب شده بود (04/0P=). همچنین تیمارهای حاوی سطح 50/0 میلی­گرم در کیلوگرم مکمل کبالت به ­صورت مستقل دارای غلظت بیشتر اسید پروپیونات (01/0P=) و افزایش وزن بیشتر (04/0P=) نسبت به تیمارهای حاوی سطح 75/0 میلی­گرم در کیلوگرم ماده خشک مکمل کبالت و تیمارهای سطوح صفر بودند. مکمل کبالت به صورت مستقل در تمام سطوح باعث افزایش غلظت گلوکز و ویتامینB12  پلاسمای خون بره­ها نسبت به سطح صفر شد (01/0P=). به­طور کلی مکمل کردن کبالت و همچنین جو فرآوری شده به صورت غلطک همراه با بخار سبب بهبود عملکرد بره­های پرواری ­شد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات تولیدات دامیfa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Production Researchen_US
dc.subjectبره پرواریfa_IR
dc.subjectدانه جوfa_IR
dc.subjectفرآوریfa_IR
dc.subjectمکمل کبالتfa_IR
dc.titleاثر کبالت و فرآوری دانه جو ﺑﺮ عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های شکمبه ای و خونی در بره های پرواریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage13


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد