اثر کبالت و فرآوری دانه جو ﺑﺮ عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های شکمبه ای و خونی در بره های پرواری
(ندگان)پدیدآور
بابایی, مهدیچاشنی دل, یدالهدیرنده, عیسی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش برای بررسی اثر سطوح مختلف کبالت جیرهای و نوع فرآوری دانه جو بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای شکمبهای و خونی در برههای پرواری انجام شد. تعداد 32 رأس بره نر پرواری آمیخته زل، با سن 16±134 روز و میانگین وزن اولیه 2±25 کیلوگرم به صورت آزمایش فاکتوریل 4×2 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و به مدت 70 روز در تیمارهای آزمایشی زیر قرار گرفتند: دو نوع فرآوری دانه جو (دانه جو آسیاب شده و غلطک زده همراه با بخار) همراه با چهار سطح کبالت (0، 250/0، 50/0 و 75/0 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک). دامها در طول دوره پرواربندی هر 14 روز وزنکشی شدند. نمونه مدفوع و مایع شکمبه از کل برهها گرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف ماده خشک روزانه در برههای تغذیه شده با دانه جو فرآوری شده به صورت غلطک همراه با بخار بالاتر از برههای تغذیه شده با جو آسیاب شده بود (04/0P=). همچنین تیمارهای حاوی سطح 50/0 میلیگرم در کیلوگرم مکمل کبالت به صورت مستقل دارای غلظت بیشتر اسید پروپیونات (01/0P=) و افزایش وزن بیشتر (04/0P=) نسبت به تیمارهای حاوی سطح 75/0 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک مکمل کبالت و تیمارهای سطوح صفر بودند. مکمل کبالت به صورت مستقل در تمام سطوح باعث افزایش غلظت گلوکز و ویتامینB12 پلاسمای خون برهها نسبت به سطح صفر شد (01/0P=). بهطور کلی مکمل کردن کبالت و همچنین جو فرآوری شده به صورت غلطک همراه با بخار سبب بهبود عملکرد برههای پرواری شد.
کلید واژگان
بره پرواریدانه جو
فرآوری
مکمل کبالت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریاستادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2252-08722538-6107



