تأثیر سبوس برنج خام و پایدار شده بر میزان کلسترول خون و تخممرغ در مرغ های تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
متقی طلب, مجیدلطفی, لیلازاغری, مجتبی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با هدف بررسی اثرات سبوس برنج خام و پایدارشده بر میزان کلسترول سرم خون و تخممرغ مرغهای تخمگذار، این پژوهش به مرحله اجرا در آمد. تعداد 200 قطعه مرغ تخمگذار سویة «های لاین» در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 10 مشاهده برای هر تکرار به مدت 10 هفته با 5 جیره غذایی (تیمار)، مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1- فاقد سبوس برنج به عنوان شاهد (NC) 2- تیمار حاوی 10% سبوس برنج خام (RRB10)، 3- 10% سبوس برنج پایدارشده (SRB10)، 4- 15% سبوس برنج خام (RRB15) 5- 15% سبوس برنج پایدار شده (SRB15) بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که کمترین میزان کلسترول سرم و زرده (بهترتیب mg/dl 22/25 ± 34/95 و mg/g35 /3 ± 10/11) مربوط به تیمار حاوی 15% سبوس برنج پایدار شده بود و بالاترین میزان آن (بهترتیب mg/dl 2/14± 58/162 و mg/g57/0 ± 25/16) برای تیمار شاهد بهدست آمد. بالاترین کلسترول کل تخممرغ ( mg/egg4/26 ± 6/307) مربوط به تیمار شاهد و کمترین آن (mg/egg 74/16± 55/149) برای تیمار حاوی 15% سبوس برنج پایدار شده، بدست آمد. در عین حال در هیچ یک از موارد فوق اختلاف بین تیمارهای حاوی درصدهای مختلف سبوس برنج خام و سبوس برنج پایدار شده معنیدار نبود. وزن زرده و تخممرغ و نیز میزان ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف، تفاوت معنیداری نداشتند. استنتاج نهایی این بود که استفاده از سبوس برنج در جیره مرغهای تخمگذار سبب کاهش میزان کلسترول خون، تخم مرغ و زرده خواهد شد.
کلید واژگان
سبوس برنجکلسترول
مرغهای تخمگذار
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
دانشیار علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلاندانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه تهران
شاپا
2252-08722538-6107



