• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات تولیدات دامی
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سبوس برنج خام و اتوکلاو شده بر عملکرد تولیدی، عملکرد اقتصادی و شاخص تولید جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    شریعتمداری, فریدکریمی ترشیزی, محمد امیر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در تحقیق حاضر اثر سبوس برنج خام و اتوکلاو شده بر عملکرد، عملکرد اقتصادی و شاخص کارایی تولید اروپایی در جوجه‏های گوشتی با استفاده از 420 قطعه جوجه یکروزه گوشتی سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار بررسی شد. جیره ذرت-سویا به عنوان تیمار شاهد و جیره‏های حاوی 6، 12 و 18 درصد سبوس برنج خام و عمل‏آوری شده به­وسیله اتوکلاو طی 14 تا 42 روزگی در اختیار جوجه­ها قرار داده شد. با افزایش سطح سبوس برنج به میزان 18 درصد در جیره، در مقایسه با تیمار شاهد میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن کاهش (به­ترتیب 4152 در مقابل 4399 گرم و 1887 در مقابل 2272 گرم) و ضریب تبدیل خوراک و ضریب تبدیل پروتئین افزایش یافت (به­ترتیب 19/2 در مقابل 93/1 و 41/0 در مقابل 36/0) (05/0>P). استفاده از 18 درصد سبوس برنج منجر به کاهش معنی‏دار (05/0>P) هزینه خوراک مصرفی نسبت به تیمار شاهد شد (23243 در مقابل 27829 ریال). استفاده از سبوس برنج منجر به کاهش معنی‏دار (05/0>P) شاخص کارآیی تولید شد، بطوری­که کمترین شاخص مربوط به گروه دریافت کننده 18 درصد سبوس (224) و بیشترین آن مربوط به تیمار شاهد (277) بود. از نظر بهبود عملکرد جوجه‏های گوشتی، فرآوری سبوس برنج مزیتی نسبت به استفاده از سبوس خام نداشت (05/0>P). بطورکلی مقایسه نتایج مربوط به سطوح مختلف سبوس نشان داد از نظر کارآیی اقتصادی، استفاده از میزان 6 درصد سبوس برنج در جیره جوجه های گوشتی قابل توصیه می‏باشد.
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    سبوس برنج
    شاخص تولید اروپایی
    عملکرد
    فرآوری

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-02-20
    1393-12-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
    استادیار گروه پرورش و تولید طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

    شاپا
    2252-0872
    2538-6107
    URI
    https://ar.guilan.ac.ir/article_20.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/419861

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب