| dc.date.accessioned | 1399-07-09T12:19:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T12:19:41Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T12:19:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T12:19:41Z | |
| dc.date.issued | 2015-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-05-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-02-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (1393). بررسی اثر مقادیر مختلف بذر خارمریم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. تحقیقات تولیدات دامی, 3(4), 11-21. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0872 | |
| dc.identifier.issn | 2538-6107 | |
| dc.identifier.uri | https://ar.guilan.ac.ir/article_18.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/419859 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر بذر گیاه دارویی خارمریم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار از 0 تا 42 روزگی انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل شاهد (جیره بدون استفاده از بذر خارمریم) و سطوح 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد بذر خارمریم بود. در پایان دوره آزمایش دو پرنده از هر تکرار جهت بررسی قسمتهای مختلف لاشه و فراسنجه های بیوشیمیایی خون، خونگیری و سپس کشتار شدند. نتایج آزمایش نشان داد در دوره آغازین و پایانی بیشترین مصرف خوراک به ترتیب در جیرههای حاوی 1 (71/351 گرم) و 5/1 (9/1701 گرم) درصد بذر خارمریم و کمترین مصرف خوراک در تیمار 5/0 (6/1426 گرم) درصد بذر خارمریم و شاهد (08/312 گرم) مشاهده شد (05/0>P). در دوران رشد پایینترین و بالاترین افزایش وزن بهترتیب در تیمار 5/1 درصد بذر خارمریم (27/801 گرم) و شاهد (40/687 گرم) مشاهد شد (05/0>P). بالاترین وزن نسبی سنگدان و روده بهترتیب مربوط به تیمار 5/(18/3 گرم) و 2 درصد و (65/7 گرم) بذر خارمریم بود (05/0>P). پایینترین غلظت کلسترول (mg/dl 91) ، تریگلیسرید (mg/dl 75/62) وVLDL (mg/dl 55/12) و بالاترین مقدارHDL خون (mg/dl 50/44) در تیمار 5/1 درصد بذر خارمریم مشاهده شد (05/0>P). بنابراین استفاده از سطح 5/1 درصد بذر خارمریم اثرات مثبتی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی دارد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.publisher | University of Guilan | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات تولیدات دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Production Research | en_US |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | خارمریم | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجه های خونی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر مقادیر مختلف بذر خارمریم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 21 | |