پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری
(ندگان)پدیدآور
صیاد بورانی, محمدولی پور, علیرضادقیق روحی, جوادقاسمی, محدثنوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهی آزاد دریای خزر یکی از گونه های تجاری، باارزش، رودکوچ و بومی دریای خزر است که نظر بسیاری از دانش پژوهان را به خود معطوف نموده است. این مطالعه به لحاظ معرفی یک گونه جدید به سیستم آبزی پروری کشور، از نظر تامین مولدین لازم ، تولید بچه ماهی به منظور پرورش در محیط های محصور و تولید ماهی آزاد در اراضی ساحلی با اهمیت است. برای انجام این تحقیق، از حوضچه های بتنی ۸ مترمکعبی با تراکم های 10 و 20 کیلوگرم در متر مکعب و با 3 تکرار استفاده گردید که این تحقیق بین سال های ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۰ در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده در ۵ ماه پرورش ، میزان افزایش وزن ماهیان پرورشی در تیمار اول ( تراکم 10 کیلوگرم در متر مکعب )و تیمار دوم ( تراکم 20 کیلوگرم در متر مکعب ) در مقایسه با وزن اولیه ( 1/10 گرم ) به ترتیب 9/1953 و 1734درصد بوده که این اختلاف معنی دار بوده است (05/0Ichthyophtirius multifiliis) مرتبط بوده که درمان از طریق پرمنگنات پتاسیم و فرمالین انجام گرفت.
کلید واژگان
ماهی آزاد دریای خزرSalmo caspius
فاکتورهای رشد
آبزی پروری در آب لب شور
شماره نشریه
96تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)سازمان پدید آورنده
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایرانپژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران