• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره‌ی سنتز شده با عصاره ی آبی سماق و نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان علیه Xanthomonas perforans

    (ندگان)پدیدآور
    ربیعی, زهراشهریاری, فاطمهصدقیان, سمیه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده یکی از زمینه­های کاربردی نانوتکنولوژی استفاده از نانوذرات مختلف در مدیریت بیماری­های گیاهی است. لکه باکتریایی گوجه­فرنگی ناشی از باکتری  Xanthomonas perforans  یکی از بیماری­های مهم است که باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول می­شود. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره­ی بیوسنتز شده و نانوکامپوزیت نقره­–­کیتوزان علیه عامل بیماری لکه باکتریایی گوجه­فرنگی انجام شد. نانوذرات به روش سنتز سبز و با عصاره­ی آبی سماق سنتز شدند. اثر ضدباکتریایی غلظت­های مختلف نانوذرات با روش حداقل غلظت مهارکنندگی سنجیده شد. تشخیص نانوذرات سنتز شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی و الگوی پراش اشعه ایکس انجام شد. نانوذرات نقره و نانوکامپوزیت شبه کروی با اندازه­ی میانگین به ترتیب 35 و 50 نانومتر سنتز شدند. حداقل غلظت مهارکنندگی نانوذرات نقره در غلظت 17 میلی­گرم بر لیتر و نانوکامپوزیت در ترکیب سه میلی­گرم بر لیتر نانوذره نقره و 94/6 میلی­گرم بر لیتر کیتوزان تعیین شد. در آزمایشات گلخانه­ای نیز نانوذرات نقره در غلظت­های 10، 50 و 100 میلی­گرم بر لیتر شدت بیماری لکه باکتریایی گوجه­فرنگی را روی نشاءها در مقایسه با شاهد کاهش دادند که بیشترین کاهش با 11/91 درصد مربوط به غلظت 100 میلی­گرم بر لیتر بود. همچنین شدت بیماری با استفاده از نانوکامپوزیت نقره-کیتوزان هم در سطح معنی­داری کاهش یافت. نتایج این پژوهش نشان داد که نانوذرات بیوسنتز شده علیه باکتری مورد مطالعه فعالیت ضدباکتریایی موثری داشتند.
    کلید واژگان
    واژه­ های کلیدی: حداقل غلظت مهارکنندگی
    شدت بیماری
    لکه باکتریایی گوجه ­فرنگی
    نانوتکنولوژی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی ارشد سابق گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.
    استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
    استادیار گروه تحقیقات زیست مواد دارویی زنجان، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.

    شاپا
    2383-1855
    URI
    https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_10736.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/417539

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب