شیوع گونههای Penicillium روی انگور و کشمش در استانهای آذربایجانشرقی، غربی و قزوین
(ندگان)پدیدآور
خدایی, علیبابای اهری, اسداللهارزنلو, مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
اعضای جنس پنیسیلیوم محصولات کشاورزی را در طی مراحل قبل و بعد از برداشت آلوده نموده و باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول میگردند. اطلاعات زیادی در مورد شیوع گونههای این جنس در روی انگور و کشمش در ایران وجود ندارد. در این تحقیق شیوع گونههای پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در تاکستانهای استانهای آذربایجانشرقی، غربی و قزوین مورد بررسی قرار گرفت. طی فصلهای رویشی 1392-1390 تعداد 63 جدایه متعلق به جنس پنیسیلیوم از روی انگور و کشمش در استانهای مورد مطالعه جداسازی گردید. میانگین درصد کل آلودگی 23% و میانگین آلودگی در نمونههای کشمش و انگور بهترتیب 1% و 33% بود. بررسی ویژگیهای ریختشناختی جدایهها براساس کلیدهای شناسایی گونههای پنیسیلیوم، جدایههای پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در این منطقه را در نه گونهی پنیسیلیوم و تالارومیسس قرار داد. هویت گونهها با استفاده از دادههای توالی ژن بتاتوبولین تایید گردید. نتایج این بررسی نشان داد که گونهیPenicillium expansumبا فراوانی 35% (22 جدایه) بیشترین تعداد جدایهها را به خود اختصاص داد. شناسایی گونههای پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در تاکستانهای منطقه شمالغرب ایران میتواند راهکار مناسب مدیریت در تولید محصول عاری از آلودگی را فراهم نماید.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: انگورایران
پنیسیلیوم
تالارومیسس
کشمش
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
فارغالتحصیل دکترای بیماریشناسیگیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.استاد بیماریشناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.
دانشیار بیماریشناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.



