• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی، نعناع فلفلی و مرزه خوزستانی در کنترل Penicillium expansum عامل پوسیدگی کپک آبی سیب

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه اثر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی(Thymus daenensis)، نعناع فلفلی(Mentha piperita) و مرزه خوزستانی(Satureja khuseztanica) در جلوگیری از رشد قارچ­  Penicillium expansum  عامل کپک آبی سیب، در شرایط آزمایشگاه به روش اختلاط با محیط کشت PDA و کاربرد مخلوط اسانس­ها در غلظت نهایی 600 میکرولیتر در لیتر بررسی و تأثیر آن در شرایط انبار روی میوه سیب ارزیابی شد. نتایج بررسی آزمایشگاهی نشان داد که هر سه اسانس تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از رشد قارچ دارند به­طوریکه اسانس­های آویشن، مرزه و نعناع به ترتیب در حداقل غلظت­های 600، 300 و 600 میکرولیتر در لیتر بازدارندگی کامل از رشد قارچ نشان دادند. از طرفی کاربرد تلفیقی ترکیب یا مخلوط اسانس­ها در برخی موارد باعث افزایش خاصیت ضد قارچی آن­ها شد. نتایج بررسی ها در شرایط انبار روی میوه سیب نشان داد که غلظت شش در هزار هر سه اسانس باعث ایجاد سوختگی روی میوه سیب گردید  اما غلظت چهار در هزار اسانس مرزه خوزستانی بهترین کنترل را داشت و اسانس­های آویشن دنایی و نعناع فلفلی در غلظت 4 در هزار به ترتیب در رتبه­های بعدی قرار گرفتند.
    کلید واژگان
    اسانس‌های گیاهی
    بیماری‌های پس از برداشت
    کپک آبی سیب

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-08-23
    1393-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz

    شاپا
    2383-1855
    URI
    https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_1785.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/417346

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب