بررسی تأثیر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی، نعناع فلفلی و مرزه خوزستانی در کنترل Penicillium expansum عامل پوسیدگی کپک آبی سیب
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخص
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر اسانس سه گونه گیاه دارویی آویشن دنایی(Thymus daenensis)، نعناع فلفلی(Mentha piperita) و مرزه خوزستانی(Satureja khuseztanica) در جلوگیری از رشد قارچ Penicillium expansum عامل کپک آبی سیب، در شرایط آزمایشگاه به روش اختلاط با محیط کشت PDA و کاربرد مخلوط اسانسها در غلظت نهایی 600 میکرولیتر در لیتر بررسی و تأثیر آن در شرایط انبار روی میوه سیب ارزیابی شد. نتایج بررسی آزمایشگاهی نشان داد که هر سه اسانس تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از رشد قارچ دارند بهطوریکه اسانسهای آویشن، مرزه و نعناع به ترتیب در حداقل غلظتهای 600، 300 و 600 میکرولیتر در لیتر بازدارندگی کامل از رشد قارچ نشان دادند. از طرفی کاربرد تلفیقی ترکیب یا مخلوط اسانسها در برخی موارد باعث افزایش خاصیت ضد قارچی آنها شد. نتایج بررسی ها در شرایط انبار روی میوه سیب نشان داد که غلظت شش در هزار هر سه اسانس باعث ایجاد سوختگی روی میوه سیب گردید اما غلظت چهار در هزار اسانس مرزه خوزستانی بهترین کنترل را داشت و اسانسهای آویشن دنایی و نعناع فلفلی در غلظت 4 در هزار به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
کلید واژگان
اسانسهای گیاهیبیماریهای پس از برداشت
کپک آبی سیب
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz



