بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه آقطی برروی عامل گموز مرکبات (Phytophthora nico tianae)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
TextOriginal Article
زبان مدرک
فارسیچکیده
در قرن اخیر شناسایی گیاهان دارویی و بومی با خواص مختلف که در بهبود سلامتی جامعه بشری موثر باشد بسیار موردتوجه متخصصان سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است. گیاه آقطی از گونه های ارزشمند دارویی می باشد که در شمالایران رویش فراوان دارد. در این تحقیق اندام های مختلف گیاه شامل برگ.گل.ساقه.میوه نارس و میوه رسیده از رویشگاهطبیعی واقع در روستای شکتا در ارتفاع 23 متری از سطح دریا اطراف شهرستان ساری جمع آوری گردیده و به منظوربررسی اثرات ضد باکتریایی، از پودر خشک اندام های گیاه عصاره اتانولی تهیه گردید. در این پژوهش اثرات جانبی عصارهبرگ اقطی برعامل گموز مرکبات بررسی شده است. بدین منظور عامل گموزمرکبات به روش انتشار دیسک در معرضغلظت های مختلف عصاره برگ اقطی قرار گرفتند. باتوجه به فرضیه پژوهش حاضر اثبات شد که عصاره این گیاه می تواندعلیه عامل گموزمرکبات اثرات ممانعت کننده ای دارد.
کلید واژگان
برگ اقطیگموز مرکبات
عصاره
انتشار دیسک
شماره نشریه
1294تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01




