بررسی قابلیت زیستی باکتری باسیلوس کواگولانس لاکتوباسیلوس اسپوراژنزطی نگهداری پشمک معمولی و پشمک بدون قند
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
TextOriginal Article
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سال های اخیر مصرف محصولات فراسودمند از جمله فرآوردههای پروبیوتیک رو به افزایش است زیرا مصرف کنندگانبه رژیم غذایی سالم به منظور پشگیری از بیماریها علاقه زیادی دارند. پشمک از جمله شیرینیهای سنتی ایران است کهدر گروههای سنی مختلف محصولی پرطرفدار و پرمصرف است. غنی سازی این محصول با باکتریهای پروبیوتیک، ضمنافرایش ارزش تغذیهای پشمک آن را به یک محصول فراسودمند تبدیل کرد. این تحقیق با هدف بررسی پروبیوتیک کردنپشمک معمولی و پشمک بدون قندانجام شد. در این پژوهش باکتری باسیلوس کواگولانس ) لاکتوباسیلوس اسپوراژنز( درمراحل تولید پشمک به آن اضافه شد و سپس میزان قابلیت زیستی این باکتریها در دو نوع پشمک معمولی و پشمکبه مدت چهار ماه در دمای آزمایشگاه ) 25 درجه MRS agar بدون قند به روش شمارش در پلیت با محیط کشتسانتی گراد( بررسی شد. تعداد کلی باکتری ها بلافاصله پس از تولید در دو نمونه پشمک بدون قند ومعمولی به ترتیب106cfu/g 6/1 شمارش شد. همچنین تعداد کلی این باکتری پس از چهار ماه نگهداری برای پشمک x106cfu/g 8/3 و x1/2 گزارش شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است x106cfu/g 3/5 و x106cfu/g بدون قند و پشمک معمولی به ترتیبکه هر دو نمونه پشمک حامل خوبی برای غنی سازی با باکتریهای پروبیوتیک محسوب میشود. اما نمونه پشمک بدونقند به دلیل وجود ایزومالت از قابلیت بهتری برای پروبیوتیک کردن برخوردار است.این محصول خصوصیات تغذیهایویژهای داشته و به عنوان ماده غذایی فراسودمند )عملگر( شناخته می شوند.
کلید واژگان
پروبیوتیکباسیلوس کواگولانس
پشمک
بدون قند
ایزومالت
شماره نشریه
3492تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01




