• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
    • دوره 2, شماره 3و 4، پاییز و زمستان 92
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
    • دوره 2, شماره 3و 4، پاییز و زمستان 92
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی قابلیت زیستی باکتری باسیلوس کواگولانس لاکتوباسیلوس اسپوراژنزطی نگهداری پشمک معمولی و پشمک بدون قند

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.805 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در سال های اخیر مصرف محصولات فراسودمند از جمله فرآوردههای پروبیوتیک رو به افزایش است زیرا مصرف کنندگانبه رژیم غذایی سالم به منظور پشگیری از بیماریها علاقه زیادی دارند. پشمک از جمله شیرینیهای سنتی ایران است کهدر گروههای سنی مختلف محصولی پرطرفدار و پرمصرف است. غنی سازی این محصول با باکتریهای پروبیوتیک، ضمنافرایش ارزش تغذیهای پشمک آن را به یک محصول فراسودمند تبدیل کرد. این تحقیق با هدف بررسی پروبیوتیک کردنپشمک معمولی و پشمک بدون قندانجام شد. در این پژوهش باکتری باسیلوس کواگولانس ) لاکتوباسیلوس اسپوراژنز( درمراحل تولید پشمک به آن اضافه شد و سپس میزان قابلیت زیستی این باکتریها در دو نوع پشمک معمولی و پشمکبه مدت چهار ماه در دمای آزمایشگاه ) 25 درجه MRS agar بدون قند به روش شمارش در پلیت با محیط کشتسانتی گراد( بررسی شد. تعداد کلی باکتری ها بلافاصله پس از تولید در دو نمونه پشمک بدون قند ومعمولی به ترتیب106cfu/g 6/1 شمارش شد. همچنین تعداد کلی این باکتری پس از چهار ماه نگهداری برای پشمک x106cfu/g 8/3 و x1/2 گزارش شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است x106cfu/g 3/5 و x106cfu/g بدون قند و پشمک معمولی به ترتیبکه هر دو نمونه پشمک حامل خوبی برای غنی سازی با باکتریهای پروبیوتیک محسوب میشود. اما نمونه پشمک بدونقند به دلیل وجود ایزومالت از قابلیت بهتری برای پروبیوتیک کردن برخوردار است.این محصول خصوصیات تغذیهایویژهای داشته و به عنوان ماده غذایی فراسودمند )عملگر( شناخته می شوند.
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    باسیلوس کواگولانس
    پشمک
    بدون قند
    ایزومالت

    شماره نشریه
    3492
    تاریخ نشر
    2014-02-20
    1392-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی

    URI
    http://bamj.iauctb.ac.ir/article_535092.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/415522

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب