بررسی اثرمیزان تلقیح دانههای کفیرودرجه حرارت گرمخانه گذاری برویژگیهای کفیرسویا
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
TextOriginal Article
زبان مدرک
فارسیچکیده
کفیر سویا محصولی تخمیری میباشد که از افزودن دانههای کفیر به شیر سویا تولید میشود. هدف از این تحقیق بررسی اثر میزان تلقیح دانههای کفیر و درجه حرارت گرمخانه گذاری بر ویژگیهای کیفی کفیر سویا بوده است. در این بررسی دانههای کفیر به میزان 2 و 4 درصد به شیر سویا تلقیح شدند و گرمخانه گذاری در دو دمای22 و 25 درجه سانتیگراد انجام گردید. pH، اسیدیته، خاکستر، پروتئین، جمعیت لاکتوباسیلها و مخمرها در نمونههای کفیر اندازهگیری شد. ارزیابی حسی (بو، طعم، ظاهر، بافت، درجه ترشی و گازدار بودن) نیز صورت گرفت. تفاوت معنی داری در میزان pH، اسیدیته، خاکستر و پروتئین نمونههای کفیر سویا یافت نشد. جمعیت لاکتوباسیلها و مخمرها در میزان تلقیح 4 درصد و دمای 25 درجه سانتیگراد افزایش یافت. نمونهها از نظر ترشی و بافت دارای تفاوت معنی دار بودند )01/0 (p اما از نظر بو، ظاهر، طعم و میزان گازدار بودن با هم تفاوت معنی داری نداشتند. در این تحقیق، کفیر سویای حاصل از تلقیح 4 درصد دانههای کفیر و گرمخانه گذاری شده در دمای 22 درجه سانتیگراد دارای کیفیت مطلوبتری بوده است.
کلید واژگان
دانههای کفیرشیر سویا
کفیر
شماره نشریه
192تاریخ نشر
2013-05-221392-03-01




