تأثیر پراکندگی بر تجزیهی میکروبی ته مانده ی برج تقطیر در خلأء در محیط کشت آبی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
TextOriginal Article
زبان مدرک
فارسیچکیده
به دلیل افزایش نیاز به برشهای سبک نفتی، تبدیل برشهای با وزن مولکولی بالا نظیر ته پسمانده برج تقطیر در خلاء به محصولات باارزش توجه زیادی را به خودجلب کرده است ته مانده برج تقطیردرخلاء شامل ترکیبات با جرم مولکولی بالا هستند، که احتمالاً به دلیل حلالیت کمشان در آب و انرژیهای رزونانسی بالای ساختارهایشان، به کندی و با بازدهی کم تجزیه میشوند. پراکندگی میتواند به عنوان روشی برای کاهش محدودیتهای انتقال جرم با افزایش سطح تماس بین این ترکیبات ومیکروارگانیسمها به کاررود. در مطالع حاضر تاثیرافزایش سطح تماس ته مانده ی برج تقطیر در خلأ در محیط کشت آبی به وسیلهی پراکندگی مکانیکی، روی رشدمیکروبی در فرمانتور حبابدار بررسی شد. به این منظور، از یک مخلوط میکروبی بومی با قابلیت مصرف ته مانده ی برج تقطیر در خلأ به عنوان تنها منبع کربن استفاده شد.
بر اساس نتایج این تحقیق، با افزایش زمان هموژناسیون، مقدار کمتری از ته مانده ی برج تقطیر در خلأ در محیط کشت آبی حل میشود، و اندازهی ذرات آن افزایش پیدا مییابد. به منظور سنجش اثر هموژناسیون بر رشد میکروبی از اندازه گیری غلظت پروتئین در طول فرمانتاسیون استفاده شد. با توجه به نتایج حاصل، هموژناسیون تأثیر معناداری روی افزایش رشد میکروبی نداشت.
کلید واژگان
ته مانده ی برج تقطیر در خلأپراکندگی مکانیکی
رشد میکروبی
فرمانتور حبابدار
شماره نشریه
191تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01




