• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی باکتری‌های تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته

    (ندگان)پدیدآور
    طهمورث پور, آرزوطباطبایی, سیدنورالدینخلخالی, حسینامینی, ایمانه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    601.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- انگلیسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تانن‌ها پلی‌فنلهای سمی موجود در بسیاری از گیاهان از جمله پسته و محصولات فرعی آن هستند. انواعی از میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها قادر به تحمل و تجزیه تانن هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و بررسی باکتری‌های متحمل تانن از پوست تازه پسته و مدفوع بز قبل و بعد از تغذیه با پوست پسته ( منبع غنی از تانن) است. مواد و روش‏‏ها: باکتری‌های تحمل‌کننده تانن به روش غنی‌سازی در محیط کشت حاوی تانن (تنها منبع کربن و انرژی) جداسازی شدند. توانایی تجزیه تانن با تشکیل هاله شفاف در اطراف کلونی‌ها در محیط کشت حاوی تانن تایید شد. حداکثر غلظت تانن قابل تحمل با افزایش غلظت تانن در محیط کشت تعیین شد. میزان تجزیه با اندازه‌گیری غلظت تانن موجود در محیط کشت باکتری در فواصل زمانی معیین محاسبه شد. نتایج: جمعیت باکتری‌های تجزیه کننده تانن3/10 درصد باکتری های هتروتروف موجود بر پوست پسته بود. بیش از 50 درصد باکتری های تجزیه کننده تانن از مدفوع بز پس ازمصرف رژیم غنی از تانن جداسازی شدند. جدایه‌ها باسیل‌های گرم مثبت و منفی متعلق به جنس‌های کلبسیلا، سودوموناس، باسیلوس، اشریشیا و اتنروباکتر هستند. 4/71 درصد از جدایه ها قادر به تحمل غلظت 64 گرم بر لیتر تانن در محیط کشت بودند. باکتری‌های جداشده از مدفوع بز پس از تغذیه با پوست پسته بیش از 72 درصد از تانن محیط کشت را در 72 ساعت تجزیه کردند. درحالی که میزان تجزیه تانن در مورد باکتری های جدا شده از پوست پسته 17-75 درصد بود. بحث و نتیجه‏گیری: رژیم غذایی غنی از تانن باعث القای تغییر در الگوی میکروبی دستگاه گوارش با افزایش جمعیت باکتری های متحمل تانن می‌شود. توانایی جدایه‌های این پژوهش دیدگاه جدیدی را در راستای نقش آن‌ها در تجزیه تانن از محیط زیست فراهم می‌کند.
    کلید واژگان
    باکتری تجزیه‌کننده
    پلی‌فنل‌های ضد تغذیه‌ای
    پوست تازه پسته
    تانیک اسید
    تجزیه زیستی
    مدفوع بز
    بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی
    میکروبیولوژی غذایی

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2017-01-20
    1395-11-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار میکروبیولوژی، گروه علوم پایه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، ایران
    کارشناس میکروب شناسی، مرکز بیوتکنولوژی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، ایران
    کارشناس ارشد میکروب شناسی، مرکز بیوتکنولوژی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21146
    http://bjm.ui.ac.ir/article_21146.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413492

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب