• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی میکروارگانیسم ها
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی مولکولی سویۀ بومی ترائوستوکیتریوم 1-71 و تعیین کمی و کیفی تولید روغن و اسکوالن در آن

    (ندگان)پدیدآور
    خوش بصیرت, فرشادشاکری, شهریارملکی, محمود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    787.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی- فارسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: اسکوالن، هیدروکربن غیراشباع با شش پیوند دوگانه است. این اسید چرب زنجیره‌بلند کاربردهای بسیاری در صنایع آرایشی‌- بهداشتی، پزشکی، داروسازی و تولید سوخت‌های زیستی دارد. روغن کبد کوسۀ ماهیان منبع معمول تولید اسکوالن است که در‌حال‌حاضر، استفاده از آن با محدودیت‌هایی مواجه است. ترائوستوکیتریوم جنسی از آغازیان تک‌سلولی دریازی متعلق به خانوادۀ ترائوستوکیتریدها است که توانایی تولید مقدار زیاد اسکوالن را دارد. مواد و روش‏‏ها: در پژوهش حاضر، میزان کیفی و کمی تولید اسکوالن، روغن و زیست‌توده در سویۀ بومی ترائوستوکیتریوم 1-71 جداسازی‌شده از سواحل جنوبی ایران از طریق TLC و HPLC بررسی شد؛ همچنین بررسی مولکولی این سویه با تجزیه‌وتحلیل و توالی‌یابی ژن 18S rDNA انجام شد. نتایج: نتایج نشان دادند سویۀ ترائوستوکیتریوم 1-71 متعلق به خانوادۀ ترائوستوکیتریدها و جنس ترائوستوکیتریوم به‌ترتیب میزان 12/4 و 25/1 گرم‌برلیتر زیست‌توده و روغن تولید می‌کند و 6/74 میلی‌گرم‌برلیتر اسکوالن در روز چهارم پس‌از کشت در محیط‌کشت GYP تولید می‌شود. بحث و نتیجه‏گیری: در پژوهش حاضر برای نخستین‌بار در خاورمیانه، تولید اسکوالن در سویۀ آغازی دریایی ترائوستوکیتریوم گزارش شد. امید است در آینده بتوان تولید این ماده را با بهینه‌کردن محیط‌کشت و شرایط کشت سویۀ یادشده در راستای تولید اسکوالن افزایش داد.
    کلید واژگان
    سویۀ بومی
    ترائوستوکیتریوم
    اسکوالن
    اکولوژی و سیستماتیک میکروارگانیسم ها

    شماره نشریه
    29
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه اصفهان
    University of Isfahan
    سازمان پدید آورنده
    بیوتکنولوژی کشاورزی، علوم و فناوری های نوین، تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
    گروه بیوتکنولوژی، دانشده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
    گروه بیوتکنولوژی کشاورزی،دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران

    شاپا
    2322-5173
    2322-5181
    URI
    https://dx.doi.org/10.22108/bjm.2018.110288.1119
    http://bjm.ui.ac.ir/article_23546.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/413416

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب