تولید اسیدگانودریک و اگزوپلیساکارید توسط گانودرما لوسیدوم در کشت نیمه جامد و غوطهور
(ندگان)پدیدآور
اسماعیل زاده, مهرنازکیانی راد, مهرانشیخی نژاد, علیخسروی, علیرضاشریف زاده, عقیلنوع مدرک
Textپژوهشی- انگلیسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: اخیرا تولید اسید گانودریک و اگزوپلیساکارید با استفاده از استراتژیهای مفید فرمانتاسیون مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این مطالعه مقایسه شیوه کشت غوطهور، نیمهجامد و جامد گانودرما لوسیدوم در تولید اسید گانودریک و اگزوپلیساکارید میباشد. مواد و روشها: محیط عصاره سیب زمینی جهت تکثیر گانودرما لوسیدوم استفاده شد. یک فرمولاسیون جدید با عنوان کشت نیمهجامد که دارای مزایای کشت غوطهور و جامد میباشد، استفاده شد. ترکیبات محیطهای کشت استفاده شده، بهینه گردید و فاکتورهای اثرگذار مانند منبع کربن، القا کنندهها و هوادهی با استفاده از طراحی تاگوچی بررسی شدند. از کروماتوگرافی لایه نازک جهت شناسایی گانودریک اسید در میسلیوم و میوهبارده گانودرما لوسیدوم و از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز جهت شناسایی اگزوپلیساکاریدها در کشت غوطه ور استفاده شد. نتایج: در کشت نیمه جامد باg/L ۹ سبوس گندم، g/L۱۳ چیپس چوب بلوط و بدون هوادهی میزان تولید اسید گانودریک افزایش یافت µg/g) ۲۵۶.( همچنین تولید قابل توجه اگزوپلیساکارید در کشت غوطهور نسبت به کشت نیمهجامد و جامد مشاهده شد. در کشت غوطهور با ۲۰% مالت، ۴% گلوکز، ۲% سوکروز و هوادهی mg/g ۷۸/۳±۳/۹۸ اگزوپلیساکارید بدست آمد. وجود اگزوپلیساکاریدها توسط باند طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز در Cm-1 890 تعیین شد. بحث و نتیجهگیری: در میان سه فرمولاسیون بهینه شده، نتایج حاصل نشان داد که کشت نیمهجامد جهت تولید اسید گانودریک و کشت غوطهور جهت تولید اگزوپلیساکارید مناسب است. در کل شیوه کشت نیمهجامد غنی شده با گلوکز و ذرات جامد تراشه چوب بلوط، جهت تولید اسید گانودریک و اگزوپلیساکارید پیشنهاد شد.
کلید واژگان
اگزوپلی ساکاریداسیدگانودریک
گانودرما لوسیدوم
کشت نیمه جامد
بیوتکنولوژی صنعتی و محیطی
شماره نشریه
28تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه اصفهانUniversity of Isfahan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری قارچ شناسی، مرکز قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایراناستادیار مهندسی خاک، پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
دانشجوی دکتری ژنتیک، پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
استاد قارچ شناسی، مرکز قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
استادیار قارچ شناسی، مرکز قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
شاپا
2322-51732322-5181